Dev restoran “Konkordato” ilan etti

3 ülkede 75'den fazla şubesi olan Çıtır Usta başvuru yaptı, üç “Konkordato Komiseri” atandı

Haberlinki
Haberlinki
04 Nisan 2018 Çarşamba 11:00
Dev restoran “Konkordato” ilan etti

Yeme içme sektöründe 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren, bugün 3 ülke, 25 şehir ve 75´ten fazla noktada pide-kebap konseptli restoranlar ile hizmet veren Çıtır Usta şirketi, Bakırköy Ticaret Mahkemesi’ne ‘Konkordato’ başvurusu yaptı. Şirket yönetimine üç “Konkordato Komiseri” atandı.

Üç komiser atandı

Yaşadığı ekonomik zorluklar dolayısıyla şirket sahiplerinin Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemeleri nezdindeki başvurusu üzerine şirket hakkında geçici mühlet kararı verildi ve başvuru yapan şirkete Hayri Hakan Kıvanç, Murat Kutanoğlu ve Nihat Güman “Konkordato Komiseri” olarak atandı.

Yeni düzenleme Konkordato, zor durumdaki şirketlerin başvurduğu iflas ertelemenin olumsuzluklarını ve kötüye kullanımını önlemek için getirilen, hem borçluyu hem alacaklıyı koruyan yeni bir düzenleme olarak ‘iflas erteleme’ uygulamasının yerine yürürlüğe girmişti.

Kaynak:Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.