Bakan açıkladı... OHAL ne zaman kaldırılacak?

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Olağanüstü halin (OHAL) ne zaman kaldırılacağına ilişkin, "Fransa, ABD, OHAL'i uygulayınca iyi, Türkiye'de uygulanınca kötü oluyor. Niye, çünkü Türkiye'de terörün devamını isteyenler var. Çünkü terör, bizim ilerlememizi baltalamak için icat edilmiş, proje örgütleriyle yürütülen bir hareket. Biz FETÖ'nün artık başını kaldıramayacağından emin olduğumuzda OHAL'i kaldıracağız." dedi.

Haberlinki
Haberlinki
01 Haziran 2018 Cuma 13:53
Bakan açıkladı... OHAL ne zaman kaldırılacak?

Recep Akdağ, Erzurum'daki Yakutiye Medresesi'nde Habertürk TV'nin  canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erzurum'un milli duruş gibi bir özelliğinin bulunduğunu, bu şehrin  halkının bu milli duruşu temsil eden partilere çok büyük teveccüh gösterdiğini  belirten Akdağ, "Cumhur ittifakı inşallah Erzurum'da 6 milletvekilini alacak.  Kanaatim seçim ilk turda sonuçlanır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden  yeni sistemin Cumhurbaşkanı olarak seçilir ve yola devam ederiz. Cumhur ittifakı  güçlü bir temsille inşallah yerini alacak. Meclis'te çoğunluğu elde etmek ana  hedefimiz." diye konuştu.

"Türkiye bir daha vesayete geri dönmeyecek"

Akdağ, Türkiye gibi hızlı gelişen ülkelerde hızlı dönüşümlerin ve  reformların yapılmasının önemine değinerek, CumhurbaşkanlığıHükümet Sistemi ile  ülkede hızlı değişim, dönüşüm ve reformların yaşanacağını kaydetti.

Muhalefetin derdinin ülkeyi geriye döndürmek olduğunu aktaran Akdağ,  şöyle devam etti:

"Beyanlarına dikkat edin 'yatırımları durduracağız, şunu  yaptırmayacağız, bunu yaptırmayacağız' diyorlar. Türkiye bir daha vesayete geri  dönmeyecek. Millet bir daha demokrasinin zayıflamasına fırsat vermeyecek, boşuna  uğraşıyorlar. 16 Nisan'da yapılan referanduma, milletin kararına saygısızlık bu,  sanki bu kararı AK Parti kendi başına vermiş gibi davranıyorlar. Biz AK Parti ve  MHP olarak bu sistemin Türkiye için daha hayırlı olacağına karar verdik. Bu,  Meclis'ten çıktı ve bu millet istemeseydi yapmazdı. Şimdi milletin anayasayı  değiştirerek yaptığı bu işi daha sistem yürürlüğe girmeden biz geri döndüreceğiz  diyorlar. Bu milletin iradesine saygısızlıktır ve açık söylüyorum irticadır."

Akdağ, yeni sistemin hızlı çalışmayı ve dönüşüm ile reformları hızlı  yapmayı sağlayacağına işaret ederek, sloganlarında güçlü hükümet ve istikrarlı  beş senenin bulunduğunu bildirdi.

"CHP'nin her zaman bu milletin inançlarıyla problemi oldu"

CHP'de olduğu gibi milletvekili transferi yapmakla hükümetlerin  değişmeyeceğini anlatan Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hükümetleri millet doğrudan seçecek. Bizim 2002'deki ana mesajımız  önce insan ve önce insana hizmetti. Gençlerimize yeni iş imkanları bulmak,  ülkemizi zenginleştirmek, insanların mutlu olmasını sağlamak amacındayız. Bizim  temamız her zaman insan... Sayın Muharrem İnce'ye '4. köprüyü nereye yapacaksın'  diyorlar, 'lafın gelişi söyledim' diyor. Biz böyle bir zihniyeti Türkiye'de nasıl  Cumhurbaşkanı yaparız. Hayatları boyunca, 40'lı yıllardan beri CHP her zaman bu  milletin inançlarıyla problemi oldu. İş seçimlere yaklaşınca bunlardan dindar  kimse olmuyor sonra uygulamalara baktığınızda felaketlerle karşılaşıyorsunuz."

  Akdağ, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin imam hatip ile  ilgili söylemlerine de değinerek, "Bunların amacı imam hatiplerin orta kısmını  kapatmak zaten, bu niyeti aşikar edemiyorlar. Millet bunları unutmuş değil ki.  Ben yaşı 80'ı aşkın onlarca insanla hemhal oldum. Onlara sormuyorum ama onlar  bana soruyor. Erzurum'un en büyük camisi Ulu Cami'ye 40'lı yıllarda at  bağlandığını ne hale getirildiğini anlatıyor. CHP'nin genetik kodlarında bunlar  var, ne yaparlarsa yapsınlar saklayamıyorlar bunları." değerlendirmesinde  bulundu.

   "Kılıçdaroğlu ve İnce ABD'nin sesi gibi konuşuyor"

  Hükümetin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i usulüne uygun istemediği  yönünde söylemlerin olduğunun hatırlatılması üzerine de Akdağ, şu değerlendirmede  bulundu:

  "Sayın Muharrem İnce ABD'nin sesi gibi konuşuyor. CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Amerika'nın, FETÖ'nün sesi gibi konuşuyorlar.  OHAL'i kaldıracaklarını söylüyorlar. Türkiye'de OHAL'in kaldırılmasını FETÖ, PKK,  DEAŞ ve bu örgütleri kendi ülkelerinde besleyen bazı Avrupalı ülkeler istiyor.  Hiçbir vatandaş OHAL'i hissediyor mu, OHAL'i hissedenler teröristlerin yanında  duranlar. Takvim, terörün, özellikle FETÖ'nün başını kaldırmayacağından emin  olmamızdır. Fransa, ABD, OHAL'i uygulayınca iyi, Türkiye'de uygulanınca kötü  oluyor. Niye, çünkü Türkiye'de terörün devamını isteyenler var. Çünkü terör,  bizim ilerlememizi baltalamak için icat edilmiş, proje örgütleriyle yürütülen bir  hareket. Biz FETÖ'nün artık başını kaldıramayacağından emin olduğumuzda OHAL'i  kaldıracağız."

"Mülteci Suriyeliler oy kullanamayacak"

Akdağ, "Suriyeliler'in oy kullanacağı konusunda bazı söylentiler var  bunlar doğru mu?" sorusuna ise "Suriyeli nasıl oy kullanacak. Çok az sayıda Türk  vatandaşı olanlar var, ama elbette mülteci boyutundaki insanlar oy  kullanamayacaklar." yanıtını verdi.

 Cumhurbaşkanı adayı liderlerin Suriyeliler'i geri göndermekten söz  ettiğinin hatırlatılması üzerine Akdağ, Türkiye'nin mazlum ve mağdurlara kucak  açan bir ülke olduğunu belirtti.

Bu güne kadar 150 bin Suriyeli'nin ülkelerine geri döndüğünü aktaran  Akdağ, "Ben şuna da inanıyorum, mübarek ramazan ayı içerisindeyiz bu sene  inanılmaz ölçüde rahmet oldu, yağış oldu. Erzurum'da 45 gündür yağış var. Hiç  görmediğimiz kadar yem bitkilerimizde ekinlerimizde yeşil ve koca boya gelme var.  Bizim bereket diye bir inancımız var. Mazlumlara, yanı başımızdaki komşumuza  yardımcı olmamanızın sosyal birtakım patlamalara, başka problemlere yol açacağını  gerçekten... ama siz insanca davrandığınızda, kendi tarihinize, milletinize layık  bir biçimde davrandığınız zaman Allah bereketinizi de artırır." diye konuştu.

Milliyet

Son Güncelleme: 01.06.2018 13:56
Anahtar Kelimeler:
OHALHaberlinkiRecep Akdağ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.