Samsun Üniversitesi meclisten geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun ziyaretinde sözünü verdiği 2’nci devlet üniversitesi olan “Samsun Üniversitesi” Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildi.

Haberlinki
Haberlinki
09 Mayıs 2018 Çarşamba 09:04
Samsun Üniversitesi meclisten geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Samsun ziyaretinde, halka 2’nci devlet üniversitesi olan Samsun Üniversitesini kuracaklarını müjdelemişti. Erdoğan’ın 2’nci üniversitenin sözünü vermesinin ardından AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, 2’nci devlet üniversitesinin Samsun’a yapılmasının Meclis’te kabul edildiğini açıkladı. Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, yaptığı açıklamada şu bilgiye yer verdi:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun ziyaretinde kuracağı müjdesini verdiği 2’nci devlet üniversitesi olan Samsun Üniversitesi, Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edildi. Eğitim camiamıza, gençlerimize ve Samsunumuza hayırlı olsun.”

OMÜ’deki bazı fakülte ve yüksekokullar Samsun Üniversitesine bağlandı
Meclisten geçen kanunda Samsun Üniversitesinin kurulmasıyla ilgili şu ifadelere yer verildi:
“Samsun’a ‘Samsun Üniversitesi’ adıyla yeni bir üniversitesi kurulmuştur. Bu üniversite,
a) Rektörlüğe bağlı olarak yeni kurulan Mühendislik Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Ondokuz Mayıs Üniversitesine(OMÜ) bağlı iken, bağlantısını değiştirerek Rektörlüğe bağlanan Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi ile Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinden,
b) Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı iken değiştirerek Rektörlüğe bağlanan Sivil Havacılık Yüksekokulu ile Kavak Meslek Yüksekokullarından,
c) Rektörlüğe bağlı olarak yeni kurulan Lisansüstü Eğitim Enstitülerinden oluşur.”

Kaynak:Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.