Samsun’dan Türkiye’nin dört bir yanına balık gönderiliyor

Samsun Balık Halinde gece yarısından sabahın ilk ışıklarına kadar süren mezatta, Türkiye’nin dört bir yanından katılan balıkçılar, satın aldıkları yüzlerce kilo taze balığı memleketlerine götürerek satışa sunuyor.

17 Ocak 2018 Çarşamba 10:45
Samsun’dan Türkiye’nin dört bir yanına balık gönderiliyor

Türkiye’nin en önemli balık hali arasında yerini alan Samsun Büyükşehir Belediyesi Balık Halinde, gecenin ilk saatlerinde mesai başlıyor. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren mezatta binlerce kasa balık, adeta kapış kapış satılıyor. Karadeniz’de avlanan balık, balık haline getirilerek açık arttırmayla görücüye çıkıyor. Balık haline en büyük ilgiyi Ordu, Trabzon, Rize, Çorum ve Tokat gibi çevre iller gösterirken, Türkiye’nin diğer illerinden de, Samsun balık haline yoğun ilgi var. Şehir dışından gelen birçok vatandaş, türüne göre beğendikleri balıkları satın alarak, araçlarına yükleyip tekrar memleketlerine doğru yola çıkıyor. 

Gürcistan’dan 20 bin kasa hamsi geldi
Öte yandan Karadeniz’de hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Karadeniz’de Rusya’ya ardından ise Gürcistan’a kaçan hamsi, Karadenizli balıkçıları bir hayli üzdü. Hemen hemen her gün Gürcistan’dan Samsun’a yaklaşık 20 bin kasa hamsi geliyor. Samsun’da 47 yıldır balıkçılık yapan Ali Pamuk, “Biz Karadeniz’de balık üzerine ilk defa böyle kıtlık yaşıyoruz. Şu an Karadeniz’de çıkan balığın hiçbir kıymeti yok. Gürcistan’dan buraya 20 bin kasa hamsi geliyor. Buradan da diğer illere dağıtılıyor” dedi.
35 yıldır balıkçı Osman Gudu ise, “Şu anda bol olarak halimizde istavrit ve mezgit var. Başta Artvin, Rize, Trabzon ve Ordu olmak üzere Türkiye’nin her ilinden buraya gelen müşterilerimiz var. Sabah saatlerine yakın mezadımız açılıyor. Türkiye’nin her yerine satış yapıyoruz. Satışlarımız fena değil” diye konuştu.

Balık kıt, fiyatlar uygun
Hamsilerin şu anda ucuz olduğunu belirten Mehmet Kıyak, “10 gün öncesine göre şu anda balık fiyatları uygun. Hamsinin ucuz olması diğer balıkları da etkiliyor. Biz fiyatlarda bir artış beklemiyoruz. Gürcistan’dan şu an hale bol bol hamsi geliyor. Biz de buradan Türkiye’nin her bölgesine bu balıkları gönderiyoruz” şeklinde konuştu.
Balık haline gelen bazı ziyaretçiler ise fiyatları yüksek buluyor. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.