Tansu Çiller'i Yenikapı mitingine götüren gerekçe ortaya çıktı

Tansu Çiller'in AK Parti'nin Yenikapı mitingine katılmasının yankıları sürüyor. Tartışmaların merkezindeki isim olan Çiller, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'ye neden mitinge katıldığını anlattı.

Haberlinki
Haberlinki
19 Haziran 2018 Salı 10:03
Tansu Çiller'i Yenikapı mitingine götüren gerekçe ortaya çıktı

Hafta sonu AK Parti'nin düzenlediği Yenikapı mitinginin sürprizi eski Başbakan Tansu Çiller’di. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "1990'ların simgesi orada" dediği Çiller'in ne söyleyeceği merak konusu oldu. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Çiller ile görüştü. Çiller'in 15 Temmuz darbe girişimi ve muhalefet partilerine ilişkin tespitlerini köşesine taşıyan Selvi'nin yazısına yer veriyoruz:

5 BENZEMEZ ELEŞTİRİSİ

“En son 15 Temmuz’a karşı düzenlenen miting nedeniyle katılmıştım Yenikapı’ya. O zaman sinsi bir plan deşifre olmuştu. Çünkü 15 Temmuz sadece FETÖ işi değildi, bir uluslararası iradenin organizasyonuydu. Şimdi de Türkiye bir kıskaç altında. Müttefikimiz dediklerimiz başka ittifaklar içinde. Çok acil refleks gösterilmesi gereken bir dönemden geçiyoruz. Bunu kim yapabilir? Karşıda 5 birbirine benzemez ittifakı var. Bir de 6’ncı partiyi (HDP) Meclise sokmaya çalışıyorlar. Bu durumda 5 benzemez, ipi dışarıdan tutanın ipine asılarak hareket edecekler. Bunlar Türkiye’nin acil çözüm bekleyen sorunlarına çözüm üretemezler. Dış güçler, Türkiye’yi paramparça ederler.”

"EVET DEĞİŞTİRECEKSİNİZ DE YERİNE NEYİ KOYACAKSINIZ?"

Belli ki Çiller’i yıllar sonra Yenikapı’ya gitmeye ikna eden bir endişesi vardı. Kaygısını, ”Böyle bir ortamda mevcudun yerine kimin konulmak istenmesi bende endişe yarattı. Evet değiştireceksiniz de yerine neyi koyacaksınız? Şu anda mümkün mü” diye anlattı. Erdoğan tasfiye edildikten sonra yerine geleceklerin Türkiye’nin hak ve menfaatlerini koruyamayacaklarına inanıyordu. Sözlerini, “Koalisyonlar çok zordur. Ben çok koalisyon hükümeti kurdum. Sayın Erdal İnönü, Sayın Karayalçın ve Hikmet Çetin’le, Deniz Baykal’la hepsi de saygın kişiliklerdi. Biz tepede uzlaşma sağlıyorduk ama Meclis’e yansımıyordu. Ben koalisyonların ne kadar zor olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Bunlar 5 benzemez bir de altıncı olarak altıncı bir partinin ipine asılarak hareket edecekler. Bunlar Türkiye’nin sorunlarını çözemezler” diye sürdürdü.

"TAHMİN YAPABİLMEK ZOR"

Seçimlere ilişkin tahminini soran Selvi'ye Çiller, “Kafalar karışık. Yeni bir sistem, taraflar çok karıştı. Tahmin yapabilmek zor. Seçim sonrası yönetimin nasıl oluşacağını anlayan yok. Çok bilinmeyenli bir seçime giriliyor. Tahmini zor bir ortamdayız” karşılığını verdi.

internethaber.com

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.