Cinayet Şüphelisi, Açlıktan Öleceğini Sanıp Polise Teslim Oldu

Konya'da pazar günü arkadaşını av tüfeğiyle göğsünden vurup öldürdükten sonra bir bağ evinde saklanan saldırgan, polisi arayıp cinayeti itiraf etti. Şüpheli, açlıktan öleceğini sanıp cinayeti itiraf ettikten sonra teslim olduğunu söyledi.

Haberlinki
Haberlinki
11 Ekim 2018 Perşembe 12:42
Cinayet Şüphelisi, Açlıktan Öleceğini Sanıp Polise Teslim Oldu

Konya'da pazar günü arkadaşı Adem Sözüeroğlu'nu (70) av tüfeğiyle göğsünden vurup öldürdükten sonra kaçan, bir bağ evinde saklanan gazinoda garsonluk yapan Tevfik İdare (42), polisi arayıp, cinayeti itiraf etti. Ardından polismerkezine gelip teslim olan İdare, polisin verdiği yemekle karnını doyurdu. Tevfik İdare, Sözüeroğlu'nu, kendisine küfür edip, taciz etmeye kalkıştığı için öldürdüğünü ileri sürdü. İdare ifadesinde, "Bağ evinde açlıktan öleceğimi sandım" dedi.

POLİSİ ARAYIP ÖLDÜRDÜĞÜ KİŞİNİN YERİNİ SÖYLEDİ

Hüyük ilçesinde oturan Tevfik İdare, dün sabah saatlerinde polisi telefonla arayıp, geçen pazar günü yalnız yaşayan arkadaşı Adem Sözüeroğlu'nu av tüfeğiyle göğsüne ateş ederek öldürdüğünü söyledi. Cesedin de Sözüeroğlu'na ait 2 katlı villanın çatı katında olduğunu belirtti. İhbar üzerine villaya giden polis, Sözüeroğlu'nun cesedini çatı katında buldu. Ardından telefon bağlantısı kesilen Tevfik İdare'nin yerini tespit etmek için çalışma başlattı.

POLİS MERKEZİNE GELEREK TESLİM OLDU

Bu sırada Tevfik İdare, Hüyük Polis Merkezi'ne gelerek cinayet ihbarını yapan kişinin kendisi olduğunu ve cinayeti de kendisinin işlediğini belirtti. Ayakta durmakta güçlük çeken İdare, polise karnının aç olduğunu söyledi. Polisin verdiği yemekle karnını doyuran İdare, daha sonra cinayeti nasıl işlediğini anlattı.

''BENİ TACİZ ETMEYE KALKIŞTI, BEN DE TÜFEĞİ ALIP ATEŞ ETTİM''

Pazar günü Sözüeroğlu'nun evine gittiğini belirten İdare, ifadesinde, "Sözüeroğlu ile oturup sohbet etmek için evine gittim. Bir süre oturduk sohbet ettik. Sonra bana hakaret ve küfür ederek, taciz etmeye kalkıştı. Ben de duvarda asılı olan Adem'in tüfeğini alarak ateş ettim. Öldüğünü anlayınca üzerine battaniye örtüp villadan kaçtım."

''AÇLIKTAN ÖLECEĞİMİ SANDIM, TESLİM OLDUM''

Eşkalini değiştirmek için tıraş olduğunu belirten Tevfik İdare, "Tıraş olup eşkalimi değiştirmek istedim. 3 gün boyunca bir bağ evinde kaldım. Yiyecek bulamadım. Açlıktan öleceğimi sandım. Sonra teslim olmaya karar verdim" dediği öğrenildi. 'Yaralama' suçundan poliste kaydı bulunan İdare, yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.

CENAZE, DEFNEDİLMEK ÜZERE AİLEYE TESLİM EDİLDİ

Öldürülen Sözüeroğlu'nun cesedi de otopsinin ardından İzmir'de defnedilmek üzere ailesine teslim edildiği belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.