İl genelinde bulunan seyahat acentaları için denetimler arttırıldı.

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve TÜRSAB Orta Karadeniz Bölge Temsil Kurulu tarafından, İlimiz merkezi ve ilçelerdeki seyahat acentacılığı faaliyeti yürüten işletmelere yönelik denetimler arttırıldı.

Haberlinki
Haberlinki
18 Şubat 2020 Salı 09:36
İl genelinde bulunan seyahat acentaları için denetimler arttırıldı.

Samsun il kültür ve turizm müdürlüğünce yapılan açıklamaya göre :

1618 sayılı “Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanununa” göre yurt içi ve yurt dışı tur ve transfer düzenlemek, gezi gibi etkinlikler için araç temin etmek ve bu türden organizasyonların düzenlemesini yapmak Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli Seyahat Acentalarına münhasır hizmetlerdendir.

Bu doğrultuda şehir içi ve şehir dışından yapılan turların denetimlerinin yanı sıra özellikle Ladik İlçesi Akdağ Mevkii’nde denetimler sıklaştırılarak  turlara katılan vatandaşların güvenliği ve hak kaybına uğramamaları, haksız rekabetin önüne geçilerek belgeli seyahat acentalarının mağduriyetinin önlenmesi  yönündeki çalışmalarımız titizlikle yürütülmektedir.

 Bu nedenle yapılacak ve düzenlenecek tüm tur ve gezi organizasyonlarının Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli acentalar aracılığı ile planlanması, gezi ve turlarda kullanılan araçların Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Karayolu Taşıma Yönetmeliğine uygun olarak planlanması önem arz etmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.