Samsun, Türkiye’de en çok mavi bayraklı plajı olan 6. il

13 mavi bayraklı plaja sahip olan Samsun, Türkiye’de en çok mavi bayraklı plajı olan 6. il olurken, Karadeniz’de ise 1. sırada yer aldı.

21 Haziran 2022 Salı 12:08
Samsun, Türkiye’de en çok mavi bayraklı plajı olan 6. il

13 mavi bayraklı plaja sahip olan Samsun, Türkiye’de en çok mavi bayraklı plajı olan 6. il olurken, Karadeniz’de ise 1. sırada yer aldı.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) verilerine göre Türkiye’de toplam 531 adet mavi bayraklı plaj bulunuyor. Türkiye mavi bayraklı plaj sayısında İspanya ve Yunanistan’ın ardından 3. sırada yer alıyor. Temiz ve güvenilir plaj anlamına gelen mavi bayraklı plaj sayısında Karadeniz’de 1. sırada yer alan Samsun, 13 mavi bayraklı plajı ile yerli ve yabancı turistleri bu yaz sezonunda sahillerinde ağırlamayı bekliyor.

531 mavi bayraklı plajı bulunan Türkiye’de en çok mavi bayraklı plaj 229 ile Antalya’da bulunuyor. Antalya’yı mavi bayraklı plaj sayısında 111 plaj ile Muğla, 66 plaj ile İzmir, 36 plaj ile Aydın, 31 plaj ile Balıkesir, 13 plaj ile de Samsun takip ediyor. Samsun Türkiye’de en çok mavi bayraklı plaja sahip olan 6. il olarak dikkat çekerken, Karadeniz’de ise 1. sıraya yerleşti. Mavi bayraklı plaj sayısında Samsun’u Çanakkale (12 plaj), Mersin (11 plaj), Kocaeli (7 plaj), Bartın (3 plaj), (Düzce 2 plaj) , İstanbul (2 plaj), Ordu (2 plaj), Sakarya (2 plaj), Kırklareli (2 plaj) Van (1 plaj) ve Bursa (1 plaj) takip etti.

Samsun’daki mavi bayraklı plajların 11’i Atakum, 2’si ise Terme ilçesinde yer alıyor. Samsun’daki mavi bayraklı plajlardan Palmiye Plajı, Golf Plajı, Omtel Plajı, Körfez Plajı, İnci Plajı, İncesi Plajı, Denizevleri Plajı, Dantel Plajı, Nazar Plajı, Denizkızı Plajı ve Gençlik Plajı Atakum ilçesinde; Miliç Plajı ile Karavan Kampı Plajı ise Terme ilçesinde bulunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.