Son dakika... Trump göçmen beyannamesini imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, yeni göçmen beyannamesini imzaladığını duyurdu.

Haberlinki
Haberlinki
09 Kasım 2018 Cuma 18:23
Son dakika... Trump göçmen beyannamesini imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, yeni göçmen beyannamesini imzaladığını açıkladı. Başkan Trump, yeni göçmen yasası için demokratik desteğe ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Trump ayrıca, istifasını istediği Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın yerine gelen Matthew Whitaker'la Rusya soruşturmasını henüz konuşmadığını, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi'ni yıl sonu seçeceğini, doğum hakkı vatandaşlığının iptali için harekete geçeceğini söyledi.

Trump'ın imzaladığı karar, ABD'ye kaçak yollarla giren göçmenlere iltica yolunu kapatıyor. Trump'ın kararıyla birlikte ABD'nin güney sınırından kaçak girişler 10 Kasım itibariyle 90 gün süre ile engellenmiş olacak. Ebeveynleri bulunmayan çocuklar karardan muaf tutulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.