Trump, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi İle Bir Araya Geldi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ABD ziyareti kapsamında Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. Mısır'ın Rusya'dan silah alımına ilişkin açıklama yapmayan Trump, terörizm ve Mısır'la ilgili diğer konular hakkında çok fazla ilerleme kaydedildiğini söyledi. Trump, Mısır ve ABD'nin daha önce şuanda olduğundan daha iyi bir ilişkisi olmadığını ifade etti.

Haberlinki
Haberlinki
10 Nisan 2019 Çarşamba 09:16
Trump, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi İle Bir Araya Geldi

Sisi'nin görev süresinin uzatılmasına yönelik çabalarına ilişkin bir soruya cevap veren Trump, "Bence harika bir iş yapıyor, çabası konusunda bilgim yok, sadece çok iyi bir iş yaptığını söyleyebilirim." dedi.

Mısır Temsilciler Meclisi, Şubat ayında Cumhurbaşkanı Sisi'nin 2034 yılına kadar görevde kalmasının önünü açan anayasa değişikliği önergesini kabul etmişti.  

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.