Samsun’da 112 okula deprem güçlendirmesi gerekiyor

Samsun’da deprem riskine karşı güçlendirilmesi gereken toplam 112 adet okul bulunuyor.

12 Temmuz 2021 Pazartesi 13:37
Samsun’da 112 okula deprem güçlendirmesi gerekiyor

Samsun’da deprem riskine karşı güçlendirilmesi gereken toplam 112 adet okul bulunuyor.

Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde deprem kuşağında bulunan Samsun’da güçlendirilmesi gereken toplam 112 okul bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı okulların deprem riskine karşı güçlendirilmesi amacıyla alınacak önlemler ve yatırımların planlanmasına yönelik çalışmalar neticesinde Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda güçlendirme çalışmaları devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı okulların deprem riskine karşı güçlendirilmesi amacıyla alınacak önlemler ve yatırımların planlanmasına yönelik çalışmalar neticesinde tespit edilen güçlendirilmesi gerekli 112 okul binasından 102 adet okuldan 85 adet okulun proje revize çalışmaları devam ediyor. 17 adet okulun ise proje revize işlemleri tamamlanarak ihaleleri yapıldı ve inşaatlarına başlanıp, 12 adet okulun inşaatları devam ediyor. Bunlardan 5 adet okulun ise deprem güçlendirme işi tamamlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.