Ramazan'da haksız fiyat artışlarına 8 bin 624 lira ceza

Ticaret İl Müdürlüğü'nce Ramazan ayı öncesi ve Ramazan ayında haksız fiyat artışı ile ilgili denetimler devam edecek ve haksız fiyat artışı yaptığı kanaatine varılan iş yerleri gerekli idari yaptırım uygulanmak üzere Ticaret Bakanlığı’na bildirilecek.

Haberlinki
Haberlinki
30 Nisan 2019 Salı 15:17
Ramazan'da haksız fiyat artışlarına 8 bin 624 lira ceza

Her yıl Ramazan ayı öncesi ve devamında özellikle gıda fiyatlarında hareketlenmeler gözlenmekte. Ticaret İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; bu zamana kadar olduğu gibi market, manav, pazar yeri, toptancı hallerinde haksız fiyat artışı ile ilgili denetimler Ramazan ayı boyunca devam edecek. Gerek tüketicilerden gelen şikayet üzerine gerekse rutin denetimler sırasında haksız fiyat artışı yaptığı kanaatine varılan iş yerleri gerekli idari yaptırım uygulanmak üzere Ticaret Bakanlığı'na bildirilecek. 


Haksız fiyat uygulayan iş yerine 8 bin 624 lira idari para cezası kesildiği, bunun kurumsal firma olması halinde cezanın 10 katının uygulandığı belirtildi. 

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.