CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

Haberlinki
Haberlinki
04 Şubat 2019 Pazartesi 13:20
CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

2019 ilk cemre ne zaman düşecek? Baharın müjdecisi olan cemre ne zaman düşecek? Kış ayları diğer mevsimlere oranla ülkemizde daha zor geçiyor. Havaların bir an önce ısınmasını bekleyen vatandaşlar cemrenin ne zaman düşeceğini merak ediyor. Doğanın uyanışı olarak kabul edilen cemre ne zaman düşecek? Cemre sırasıyla havaya, suya ve toprağa düşecek. İşte tüm detaylar...
CEMRE ne zaman düşecek? 2019 ilk cemre ne zaman düşecek? CEMRE düşme tarihleri...
Cemre ne zaman düşecek? Cemre düşme tarihleri... 2019'un ilk cemresi ne zaman düşecek? Cemrenin düşmesiyle havanın soğuğu kırılır ve doğa uyanmaya başlar. Havaların ısınmasına sebep olan cemre, ilk olarak havaya düşer. Son olarak ise toprağa düşen cemre baharın müjdecisidir. Havaların ısındığı, güneşin yüzünü gösterdiği bu günlerde vatandaşlar cemrenin ne zaman düşeceğini merak ediyor. 


CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

Baharın müjdecisi cemre havaların ısınmasına neden olur. Sırasıyla havaya, suya ve toprağa düşen cemre üç tanedir. İlk cemre havaya düşer ve sıcaklık artmaya başlar. İkinci cemre suya düşer ve sular, göller, denizlerin ısınmasını sağlar üçüncü ve son cemre toprağa düşer. Cemrenin toprağa düşmesiyle toprak ısınır ve baharın belirtisi olan güzellikler orataya çıkar. Doğa yeşillenir çiçek açar. İlk cemre 19-20 Şubat'ta havaya, ikinci cemre 26-27 Şubat'ta suya ve üçüncü cemre 5-6 Mart'ta toprağa düşer. Cemreler birer hafta arayla düşerek ilk baharın gelmesine neden olur.

Birinci Cemre Havaya (19-20 Şubat),

İkinci Cemre Suya (26-27 Şubat)

Üçüncü cemre (5-6 Mart) toprağa düşer

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.