Ramazan davulcuları sahurda ortaya çıktı

Ramazan davulcuları sahurda ortaya çıktı Samsun’da bazı mahalleler bu Ramazan ilk kez davul sesi duydu

Haberlinki
Haberlinki
04 Mayıs 2020 Pazartesi 20:16
Ramazan davulcuları sahurda ortaya çıktı

Samsun’da Ramazan ayında bazı mahallelerde sahur zamanı ilk kez davulcu gözüktü.
İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine yeni tip korona virüsü (Covid-19) ile mücadele kapsamında Ramazan'da uygulanacak tedbirleri içeren genelge gönderilmişti. Gönderilen genelge neticesinde Ramazan davulcuları ile ilgili il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının, özellikle kaymakamların yerel yöneticilerle (belediyeler dahil) beraber vereceği kararlar doğrultusunda riayet edecekleri hususlar da genelgede belirtilmişti.
Genelgeye göre Ramazan davulcularının bahşiş almak adına evleri ziyareti, kapı zili çalmak gibi bulaş riski oluşturabilecek davranışlarını önleyebilmek için davulcuların faaliyetleri sonucu alacakları bahşişlerin tek tek vatandaşlar/haneler yerine toplu olarak yerel imkanlarla sağlanması esas olacak. Aksi takdirde Ramazan davulcularının tek tek vatandaşlardan bahşiş toplamasına müsaade edilmeyecek ve faaliyetlerine izin verilmeyecekti.
Ramazan ayının 11. sahur gecesinde İlkadım ilçesi Cedit ve İlyasköy mahallelerinde ilk kez Ramazan davulcusu gözüktü. Tek başlarına dolaşan Ramazan davulcuları mani okumadan hızlı bir şekilde davul çalarak vatandaşları sahura kaldırmaya çalıştı.
Alınan kararlar doğrultusunda Ramazan davulcuları bu yıl kapı kapı dolaşıp bahşiş toplayamayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.