Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile Görüşecek

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin görüşmeler kapsamında bugün Türkiye'ye geliyor. Erdoğan, Moldova ziyareti öncesi ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu, Esenboğa Havalimanı'nda kabul edecek.

Haberlinki
Haberlinki
17 Ekim 2018 Çarşamba 09:23
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile Görüşecek

Suudi Arabistan'a giderek Kral Selman ve Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili görüşme yapan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ankara'ya gelecek olan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüşecek. Erdoğan, Moldova ziyareti öncesi ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu, Esenboğa Havalimanı'nda kabul edecek. Bakan Pompeo, Papaz Andrew Brunson'un serbest bırakılmasına dair memnuniyetini belirtmek üzere Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüşecek.

POMPEO, BUGÜN TÜRKİYE'YE GELİYOR

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin görüşmeler kapsamında bugün Türkiye'ye geliyor.

ERDOĞAN, POMPEO'YU KABUL EDECEK

Ziyaretle ilgili sıcak gelişme ise sabah saatlerinde yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pompeo ile bir görüşme gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan'ın Moldova'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gerçekleşecek kabul, saat 10.00'da başlayacak. ABD'li bakan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya gelecek.

İKİLİNİN, KAYIP GAZETECİ KAŞIKÇI KONUSUNU ELE ALMASI BEKLENİYOR

Pompeo'nun Türkiye ziyaretiyle ilgili ABD Dışişleri'iden daha önce yapılan açıklamada, "Bakan (Pompeo) Papaz Andrew Brunson'un serbest bırakılmasına dair memnuniyetini belirtmek ve diğer ikili önemi olan konuları görüşmek üzere Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek." denmiş ve "Bakan ayrıca kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunu görüşecek ve ABD'nin Türkiye'ye yaptığı soruşturma konusunda yardım teklifini yineleyecek." bilgisine yer verilmişti.

Kaynak : Haberler.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.