Mahkeme 'Brunson' kararını verdi!

Türkiye ile ABD arasında gerileme neden olan ABD'li papaz Andrew Craig Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi ve ev hapsi ile yurtdışı çıkış yasağı kaldırıldı.

Haberlinki
Haberlinki
12 Ekim 2018 Cuma 16:31
Mahkeme 'Brunson' kararını verdi!

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen, tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson, 4. kez hakim karşısına çıktı.

EVİNDEN ALINDI

Brunson, duruşmada hazır bulundurulmak üzere bu sabah erken saatlerde İzmir Alsancak’ta bulunan ev hapsinde tutulduğu evinden görevlilerce alındı. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava başladı. Üç tanığın dinlenmesinin ardından duruşmaya ara verildi. Verilen ara sonrası duruşma 14.00'da yeniden başladı.

BRUNSON'DAN İLK SÖZLER: TÜRKİYE'Yİ SEVİYORUM

Andrew Craig Brunson savunmasında, "Benim PKK’lılarla bir bağlantım yok ve hiçbir zaman olmadı. Masumum, Türkiye'yi seviyorum, beraatimi istiyorum" diye konuştu.

SAVCI MÜTALAASINI VERDİ: 10 YILA KADAR HAPİS TALEP ETTİ

Savcı mütalaasında adli kontrolün kaldırılmasını istedi. Brunson için savcı ayrıca örgüte üye olmaktan 10 yıla kadar hapis talep etti. Savcının ayrıca soruşturmanın genişletilmesi talebi de olmadı.

MAHKEME KARARINI VERDİ

PKK ve FETÖ’ye casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezasıyla yargılanan papaz Andrew Craig Brunson hakkında beklenen karar çıktı. Mahkeme, Rahip Brunson'un ev hapsi ve yurt dışı yasağını kaldırdı. Ayrıca Brunson'un 3 yıl 1 ay 15 gün cezalandırılmasına karar verdi.

haber7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.