Sağlık Bakanı ve Samsun Milletvekili Demircan'dan müjde

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Bakan Ahmet Demircan, Sağlık Bakanlığı bünyesine 36 bin personel alımı yapılacağını söyledi.

06 Ocak 2018 Cumartesi 13:14
Sağlık Bakanı ve Samsun Milletvekili Demircan'dan müjde

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "2018 yılı içerisinde, 9 bin doktor atayacağımızı tahmin ediyoruz. 27 bin ebe ve hemşire kadrosu oluşturmaya gayret ediyoruz ve bunu tamamlayacağız inşallah. Taşeronlarla ilgili yasal düzenlemenin bitmesini bekliyoruz" dedi.

HATA VE İHMALE YER YOK

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan sağlık hizmetinin büyük bir fedakarlıkla yapılacağını belirterek, tüm doktor, ebe, hemşire, yardımcı sağlık personelini selamladığını söyledi. Sağlığın siyaset üstü bir alan olduğunu ve konuya siyaset üstü yaklaşılması gerektiğini belirten Demircan, "Sağlık 7/24 stop etmeden çalışan bir makinedir. Her şeyi doğru ve yerinde yapmak zorundayız, hata ve ihmale yer yok" diye konuştu.

TUS KONTENJANI 8 BİNE ÇIKTI

Sağlık Bakanlığı personel ihtiyacının birkaç yıl içinde kapanması için çalışmaların sürdüğünü belirten Demircan, pratisyen hekim açığının 5-6 yıl içinde kapanacağını öngördüklerini ve ayrıca uzman açığını kapatmak için de Tıpta Uzmanlık Sınavı'na (TUS) katılma kontenjanını 6 binden 8 bine çıkardıklarını söyledi.

9 BİN DOKTOR ATANACAK

Bakan Demircan, 2018 yılı içerisinde, 9 bin doktor atanacağını vurgulayıp, 27 bin ebe ve hemşire kadrosu oluşturulacağını söyledi.

Kaynak:Haber Gazetesi

Son Güncelleme: 06.01.2018 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.