Son dakika... Flaş iddia: Cemal Kaşıkçı'nın cesedi bulundu!

Çin resmi haber ajansı Şinhua, Kaşıkçı'nın cesedinin bulunduğunu öne sürdü.

Haberlinki
Haberlinki
23 Ekim 2018 Salı 12:31
Son dakika... Flaş iddia: Cemal Kaşıkçı'nın cesedi bulundu!

Çin resmi haber ajansı Şinhua, dünya gündemini sarsan bir iddiaya imza attı.

Şinhua'nın resmi Twitter hesabında, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin bulunduğu iddia edildi.

Suudi Arabistan, Kaşıkçı'nın 2 Ekim'de, İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğunu ziyaretinde çıkan arbedede öldürüldüğünü haftalar süren sessizlik ve inkarın ardından kabul etmişti.

Cemal Kaşıkçı kimdir?

Cemal Kaşıkçı, 13 Ekim 1958'de Suudi Arabistan'ın Medine kentinde  dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini Suudi Arabistan'da tamamlayan Kaşıkçı,  ABD'deki Indiana State Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

Sonrasında ülkesine dönerek gazetecilik yapmaya başlayan Kaşıkçı,  Ukaz, Şark'ul Evsat ve El-Hayat gazetelerinde çalıştı.

El-Medine gazetesinde editörlük yapan Kaşıkçı, 1990'lı yıllarda  Afganistan, Cezayir ve Kuveyt ile Ortadoğu haberlerini yakından takip etti. Eski  El Kaide lideri Usame bin Ladin ile de röportajlar yapan Kaşıkçı, ülkesinin ünlü  gazetecilerinden biri oldu.

El-Vatan gazetesinin 2004 yılında Yazı İşleri Müdürlüğünü yapan  Kaşıkçı, kısa süre sonra bu görevden alındı.

Kaşıkçı daha sonra İngiltere ve ABD'de Suudi Arabistan Büyükelçiliği  yapan Prens Turki el-Faysal'ın danışmanlığına getirildi.

2007 yılında tekrar El-Vatan gazetesinin başına getirilen Kaşıkçı,  2010'da herhangi bir sebep gösterilmeden yine bu görevden alındı.

Suudi Arabistan'da meydana gelen gözaltı kampanyalarının ardından  makaleleri yasaklandı. Bu olayların üzerine Kaşıkçı, görüşlerini bağımsız bir  şekilde ifade edebilmek için kendi tercihiyle Eylül 2017'de ABD'ye gitti.

Kaşıkçı, ABD'de "Washington Post" gazetesi ve Twitter hesabı üzerinden  görüşlerini ifade etmeye başladı.

Cemal Kaşıkçı'nın "11 Eylül 2001'den sonra Suudi Arabistan-kritik  ilişkiler", "Arap Baharı-Müslüman Kardeşlerin Zamanı", "Suudi piyasasının işgali"  isimli kitapları bulunuyor.

Kaynak:Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.