Tarihi gün! İstanbul'da yeni havalimanı açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan uçak İstanbul'daki yeni havalimanına indi. Erdoğan, havalimanının açılışını yapacak.

Haberlinki
Haberlinki
29 Ekim 2018 Pazartesi 18:29
Tarihi gün! İstanbul'da yeni havalimanı açılıyor

İŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI:

"Yeni Havalimanı'nın adını İstanbul verdik"

"Paha biçilmez bu şehre yaptığımız böylesine bu büyük eser işte bunun için adını 'İstanbul' verdik."

"Saygıdeğer bakanlar ve milletvekilleri sizleri selamlıyorum. Bugün burada sizlerle iki büyük mutluluğu bir arada yaşıyoruz. İstanbul Havalimanımızın açılışını kıymetli dostlarımızla yapıyoruz. Yeni havalimanımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum."

"Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıldönümü de kutlu olsun. Öncelikle bu güzel günümüzü bizimle paylaşan Arnavutluk Cumhurbaşkanı, Kırgızistan Cumhurbaşkanı, Kosova Cumhurbaşkanı, KKTC Cumhurbaşkanı, Makedonya Cumhurbaşkanı, Sırbistan Cumhurbaşkanı, Moldova Cumhurbaşkanı, Bosna Hersek Başbakanı, Bulgaristan Başbakanı, Azerbaycan Meclis Başkanı ve diğer ülkelerden gelen bakanlara çok çok teşekkür ediyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan uçak İstanbul'daki yeni havalimanına indi. Erdoğan, havalimanının açılışını yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanı açılışında elektrikli araç sürdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni havalimanının açılışında terminal içerisinde ulaşımı sağlayan elektrikli aracı sürdü. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni havalimanının açılışı için eşi Emine Erdoğan ile birlikte terminal binasına geldi. Terminal içerisinde ulaşımı sağlayacak olan elektrikli aracın direksiyonuna geçen Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile THY kontuarına ulaştı. THY görevlilerinden temsili uçuş kartı alan Erdoğan, ardından törenin yapılacağı alana geçti. Erdoğan'a törene katılan dünya liderleri de eşlik etti.  

Yeni Havalimanı açılış törenine ünlü akını

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştireceği Yeni Havalimanı açılış törenine sanat, siyaset, spor ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

İlk fazı tamamlanan İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılış töreni için hazırlıklar tamamlandı. Dakikalar önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçakla iniş gerçekleştirdiği havalimanına ünlüler de adeta akın etti. Sanat, siyaset, spor ve iş dünyasının önde gelen isimleri tarihi açılışı yerinde izlemek üzere terminal binasındaki tören alanına geldi. Programa ses sanatçısı Orhan Gencebay, türkücü Yavuz Bingöl, ses sanatçısı Muazzez Ersoy, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski manken Demet Şener, iş adamı Ali Ağaoğlu, oyuncu Oktay Kaynarca, oyuncu Şafak Sezer, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçi Taha Akgül, dünyaca ünlü Türk asıllı kick boks sporcusu Gökhan Saki ve çok sayıda ünlü isim katıldı.

“Dünyada çok yeri gezdim böyle bir havalimanı görmedim” 

Dünyaca ünlü Türk asıllı kick boks sporcusu Gökhan Saki, “Böyle büyük bir günde burada olmak beni çok mutlu ediyor. Dünyada çok yeri gezdim böyle bir havalimanı görmedim. Türkiyemize hayırlı olsun. Gururlanıyorum” dedi. 

Ünlü sanatçı Yavuz Bingöl ise “Dünyanın en büyük havalimanı, hayırlı uğurlu olsun. Biz de heyecanlıyız, sahnede çok güzel bir orkestra var” şeklinde konuştu. 

Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, “Yeni Havalimanına girdiğim zaman Bakanlar Kurulunda havalimanı projesini tartıştığımız gün geldi. Sadece bunun alanını belirlemek, hafriyatının bile Türkiye'ye nelere mal olacağını düşünmek gözümüzü korkutan bir projeydi. Ama hamdolsun Türkiye bunu da gerçekleştirdi” ifadelerine yer verdi.

“Tarihi güne tanıklık etmeye geldik” 

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu güreşçi Taha Akgül de, “Tarihi bir güne tanıklık ediyoruz. Dünyanın en büyük havalimanı, biz de sürekli maçlarımıza buradan gideceğiz. Bugün tarihi güne tanıklık etmeye geldik. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun” değerlendirmesinde bulundu.  

YILDIRIM: EN BÜYÜK TEBRİĞİ İŞÇİLER HAK EDİYOR

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, Yeni Havalimanı'nın açılışında açıklamalarda bulundu.
Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bu havaalanının yapılışı sırasında her alanında bulunan biri olarak gurur duyuyorum. Bu harikulade eseri meydana getirmek için İGA'nın içinde yer alan Cengiz, Kolin ve Limak gruplarına teşekkür ediyor, emekleri için kutluyorum. Karşılaştıkları zorluklar karşısında kararlılıkla çalıştılar. Bu eserin isimsiz kahramanları, mimarlar, mühendisler, gece gündüz demeden çalışan işçilerimiz, emekçilerimizdir. En büyük tebriği onlara ediyor, alkışlarınızı istiyorum." dedi.

2011'DEKİ ANISINI ANLATTI

"Yüreğimizi coşturan, heyecanımızı artıran böyle bir eser milletimiz onurudur" diyen Yıldırım, "Dünyada ses getirecek önemli bir eserdir. Teknolojinin son hali bu havalimanında mevcuttur. Projenin gerçekleştirilemeyeceği söylenmişti, kaynak bulunamayacağı söylenmişti. Çalışmaktan usanmadık, inatla murattır diyerek bugünlere ulaştık. Bu alanı havadan incelediğimiz 2011'i dün gibi hatırlarım. 'Burası kömür çıkarılan alan, burası delik deşik oldu, burada havalimanı nasıl olacak?' demiştiniz. Bu araziyi İstanbul'un en güzel havalimanı haline dönüştüreceğiz demiştim. Sağ olun kabul ettiniz. Zorluklar karşısında pes etmek sizin mizacınıza asla uymuyor. 15 Temmuz'da bunu gördük." diye konuştu.

'CUMHURİYETİN TEMELİNİ BU YAPTIĞIMIZ ESERLE SAĞLAMLAŞTIRIYORUZ'

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Attığımız her dımla, yaptığımız her eserle Cumhuriyetin temellerini daha da sağlamlaştırıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne de Cumhuriyetimizi geliştirmek için geçtik. Bu mutluluğa ortak olmak için buraya gelen konuk devlet başkanlarına, konuklara ve aziz milletimize teşekkür ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum"

İLK BİLET CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, kullandığı elektrikli araçla bilet işlemlerinin yapıldığı THY kontuvarına giderek görevlilerle sohbet etti. Görevliler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, günün anısına biniş kartı verdi.

İSTANBUL HAVALİMANI

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışı nedeniyle havalimanı çevresinde düzenleme yapıldı. Havalimanı girişindeki tabelalara "İstanbul Havalimanı" yazıldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.