6 yıl önce öldürülen Doktor Aynur Dağdemir mezarı başında anıldı

Görevi başında öldürülen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Aynur Dağdemir, ölümünün 6. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

19 Kasım 2021 Cuma 13:58
6 yıl önce öldürülen Doktor Aynur Dağdemir mezarı başında anıldı

Görevi başında öldürülen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Aynur Dağdemir, ölümünün 6. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Asri Mezarlık’taki kabri başında düzenlenen anma programında Opr. Dr. Dağdemir için saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Funda Furtun, çalışma arkadaşları adına getirdiği çiçeği Dağdemir’in kabrine dikti. Eşi Ayhan Dağdemir ve ikiz kızları Tuğçe ve Başak Dağdemir’in katıldığı anma töreninde duygusal anlar yaşandı.

Akabinde açıklama yapan Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Funda Furtun, "Sevgili doktorumuz Aynur Dağdemir’in bugün ölüm yıldönümü. 2015 yılının Mayıs ayında önce eşim Dr. Kamil Furtun’u, ardından da 6 ay geçmeden Aynur Dağdemir’i maalesef sağlıkta şiddet nedeniyle kaybettik. Ani ölümlere katlanmak çok zor ama öldürülmeyi kabul etmek imkansız gibi bir şey. Bunu hekimlerimiz, sağlıkçılar hiçbir şekilde ne hak ediyorlar ne de bu hazmedilecek bir durumdur. Bugün bu konu tekrar Türkiye’nin gündemindedir. Sağlıkta şiddet bizim için en önemli can yakıcı sorunumuzdur. Şiddet yasası talep ediyoruz. Bu dileğimiz her ilde tabip odalarınca dile getirilecektir. Umarım şiddet artık son bulur ve şiddeti yapan yasalarla hak ettiğini bulur" dedi.

Konuşmanın ardından anma programı sona erdi.

Son Güncelleme: 19.11.2021 16:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.