Minikler sahne arkasını gezdi 

Minikler sahne arkasını gezdi 

Haberlinki
Haberlinki
08 Şubat 2019 Cuma 13:04
Minikler sahne arkasını gezdi 

Samsun Devlet Opera ve Balesinin (SAMDOB) eğitim etkinliği “Operatur” kapsamında minikler sahne arkasını gezdi. 
“Operatur” etkinliği kapsamında Malazgirt İlkokulu öğrencileri sanatçılar eşliğinde SAMDOB binasını ziyaret etti.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Şubat 2013'te Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen bir projeyle “Operatur” adlı çocuklara yönelik interaktif eğitim etkinliğini hayata geçirdi. 2018-2019 sanat sezonunda tekrardan repertuvara eklenen “Operatur” eğitim etkinliği kapsamında minikler, eğlenceli ve eğitici bir oyunun içindeki katılımcı seyirciler olarak operayı gezerken hem kurum içindeki faaliyetleri hem sahne arkasını hem de sanatçıların eserlere hazırlanış aşamalarını gözlemleyerek opera ve bale sanatını yakından tanıma imkanı buldu. 
Çocukların sadece sahne üstünde olanları değil üretimin tüm aşamalarını görebilmelerini sağlamak için klasik eğitim etkinliklerinden farklı olarak sahne, atölyeler ve çalışma salonlarının performans alanı olarak kullanıldığı “Operatur”da küçük öğrenciler sanatçılar tarafından opera binasının girişinde karşılandılar ve yaklaşık iki saat boyunca opera bale binasının tüm alanlarını dolaşarak provalara ve üretimlere katıldı. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.