PKK'nın İngiltere'deki dernek sorumlularından biri İzmir'de yakalandı

İngiltere’de PKK/KCK terör örgütü paralelinde faaliyet gösteren dernekler içerisinde sorumlu olarak görev alan şahıs, İzmir’de düzenlenen operasyonla yakalandı.

Haberlinki
Haberlinki
01 Kasım 2018 Perşembe 14:23
PKK'nın İngiltere'deki dernek sorumlularından biri İzmir'de yakalandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı, İngiltere’de PKK/KCK terör örgütü paralelinde faaliyet gösteren ve aynı zamanda da derneğin sorumlularından olan M.H.’nın İzmir’e geldiğini tespit etti. MİT’in bu tespiti sonrası İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı şahıs hakkında arama ve yakalama kararı verdi. İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından yapılan operasyonla şahıs Çiğli’de yakalanarak gözaltına alındı.

M.H.’nın çifte vatandaş olduğu, önümüzdeki günlerde tekrar İngiltere'ye döneceği, sosyal medya üzerinden sürekli olarak terör örgütünün propagandasını yaptığı belirtildi. M.H'nın ayrıca Cumhurbaşkanına hakaret içerikli paylaşımlar da yaptığı öğrenildi. Şüphelinin TEM Şubesindeki işlemleri devam ediyor. 

(İHA)

Son Güncelleme: 01.11.2018 14:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.