CHP Samsun: 'Çözüm halkçı belediyecilik'

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak, AK Parti’nin yönetim anlayışı ile ilgili eleştirilerde bulunarak “Rant ekonomisi yerine halkçı belediyecilik anlayışı benimsenmelidir” dedi

Haberlinki
Haberlinki
13 Kasım 2018 Salı 16:02

CHP Samsun İl Başkanı Dr. Mehmet Kundak, il binasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin yanlış politika izlediğini belirten CHP Samsun İl Başkanı Kundak, “AK Parti belediyeleri yıllardır uyguladıkları yönetim anlayışı ile yaşam alanlarımızı, kıyılarımızı, ormanlarımızı, meralarımızı, derelerimizi, madenlerimizi, suyumuzu, havamızı uygulanan yanlış ekonomi politikalarıyla talan etmiş, şehirlerimize telafisi mümkün olmayan zararlar verilmiştir. İmar planları, kentsel dönüşüm uygulamaları, insan yaşamını ve doğayı merkezine alarak değil, ticari kaygılarla rant odaklı ortaya konmuştur. Bugün Samsun’da dahil tüm kentlerimize baktığımızda, barınma, altyapı, ulaşım, enerji, sağlık, eğitim, kültür ve çevre, konularında sorunlar katlanarak artmaktadır. Aynı zamanda, kentlerimiz, deprem, sel, heyelan ve yangın gibi afetlere de hazırlıklı değildir. Bu durum bugüne kadar izlenen, toplumsal çıkarları göz ardı eden ve insan yaşamını hiçe sayan yerel yönetim politikalarının yanlışlığının en açık göstergesidir” ifadelerini kullandı.

‘Çözüm Halkçı Belediyeciliktir’

Çözümün halkçı belediyecilik olduğunu savunan Kundak, “Bu yanlış politikalar bir an önce terk edilerek, rant ekonomisi yerine halkçı belediyecilik anlayışı yani üretim ve istihdam yaratan, sermaye öncelikleri yerine toplumun çıkarlarının, lüks ve savurganlığa dayalı yönetim anlayışının yerine tasarrufların, günü kurtarma anlayışı yerine planlı kalkınmanın hedeflendiği bir yönetim anlayışı benimsenmelidir. Ülkemizde, yerel yönetimlerde gündeme gelen “kamu yönetimi reformu” ve “özelleştirme”, belediyelerin sosyal görevlerinden arındırılmasından başka bir şey değildir. Halkçı Belediyecilik anlayışı, kamu yararı taşımayan yatırım ve harcamalar yapılmaması demektir. Her aşamada, yönetimin her kademesinde açıklık ve denetimin esas alınmasıdır. Halkçı Belediyecilik kentte yaşayanları “müşteri” değil, yurttaş olarak görmek demektir. Belediye hizmetlerinden eşitlik ve hakçılık temelinde her kesimin yararlanmasının sağlanılmasıdır. Partimizin savunduğu halkçı belediyecilik ile yeni kaynaklar yaratılacak, üretime yön verilecek; istihdam olanakları artırılacaktır. Halkçı Belediyelerimizle kentlerimizde yolsuzluğun ve yoksulluğun izleri silinecektir.

Haber: Merve İLHAN

Son Güncelleme: 13.11.2018 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.