Fuat Oktay duyurdu: Türkiye Libya Konferansı'nı terk etti!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin İtalya'da yapılan Libya Konferansı'nı "derin hayal kırıklığı" ile terk ettiğini açıkladı.

Haberlinki
Haberlinki
13 Kasım 2018 Salı 18:07
Fuat Oktay duyurdu: Türkiye Libya Konferansı'nı terk etti!

İtalya'nın Palermo kentinde düzenlenen Libya Konferansı'na Türkiye'yi temsil etmek üzere giden Oktay, gazetecilere bir açıklama yaparak Türkiye'nin konferanstan çekildiğini duyurdu.

Oktay açıklamasında, "Uluslararası toplum maalesef bu sabah tek vücut olamamıştır. Son dakikadaki emri vakisiyle bazıları İtalyan ev sahipliğini suiistimal ederek sürece tek taraflı müdahalede bulunmuştur. Kimi ülkelerin süreci kendi çıkarları doğrultusunda sakatlamaya çalışmaları devam ettiği müddetçe Libya’da istikrar sağlanamaz. Libya’nın daha fazla değil daha az dış müdahaleye ihtiyacı vardır" ifadelerini kullandı.

"Diğerlerinin aksine biz, Libyalı ve bölgesel tüm aktörlerle geniş diyaloğa açığız. Libya’daki mevcut zorlu durumda sorumluluğu bulunanların ülkenin düzelmesine herhangi bir olumlu katkı yapmaları mümkün değildir" diyen Oktay "Türkiye’nin yer almadığı bu tür toplantıların sürece katkı sağlaması mümkün değildir. Bu sabah bazı taraflar arasında düzenlenen gayrı resmi toplantı ve bunların Akdeniz bölgesindeki başlıca aktörler olarak sunulması bizim şiddetle karşı çıktığımız çok yanıltıcı ve zarar verici bir yaklaşımdır. Türkiye bu toplantıyı büyük hayal kırıklığıyla terk etmektedir" dedi.

Kaynak: Reuters

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.