Kahvenin karaciğer kanseri riskini azalttığı tespit edildi

Southampton ve Edin­burgh üniversitelerinde görev yapan bilim insanları, kahve tüketimi ile kanser arasında ilginç bir bağlantı keşfetti.Araştırmaya göre, tüketilen kahve miktarı arttıkça hepatosellü­ler karsinom (en sık rastlanan kara­ciğer kanseri) riski azalıyor.

Haberlinki
Haberlinki
26 Eylül 2018 Çarşamba 10:45
Kahvenin karaciğer kanseri riskini azalttığı tespit edildi

Toplamda 2.25 milyondan fazla kişinin katıldığı 26 araştırmadan toplanan verileri inceleyen araştır­macılara göre hepatosellüler karsi­nom riski; günde bir fincan kahve içen insanlarda %20, günde iki fin­can kahve içenlerde %35, günde 3 fincan kahve içenlerde ise %50 oran­larında azalıyor. Araştırmaya göre kafeinsiz kahve içmek de kanser ris­kini azaltıyor ancak kafeinsiz kah­venin hangi oranlarda etkili olduğu henüz belirlenmiş değil.

Southampton Üniversitesi’nden Dr. Oliver Kennedy, konu ile ilgili The Guardian’a verdiği röportajda kah­venin sağlık için ol­dukça faydalı olduğuna dikkat çekti.

Kahve birçok ko­nuda sağlığa faydalı olduğunu söyleyen Dr. Kennedy, araştırmaları ile birlikte kahvenin ka­raciğer kanseri riskini azalttığının da anlaşıldığını söyledi.

Araştırmacılara göre kronik ka­raciğer hastalarının düzenli kahve tüketimini alışkanlık haline getir­mesi son derece faydalı olabilir.

Ayrıca diğer insanlar da düzenli olarak kahve içerek karaciğer kan­seri riskini önemli ölçüde azaltabi­lirler.

Üstelik kafeinsiz kahvenin de benzer bir etki yaratması, sağ­lık sorunları nedeniyle kafeinden uzak duran insanların da bu alış­kanlığı kazanmasını mümkün hale getiriyor.


Kaynak olaygazete.co.uk/

Son Güncelleme: 01.11.2018 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.