Başarılı kursiyerler sertifikalarını aldı

Genç İstihdamı Destekleme projesi kapsamında Avrupa Birliği destekli olarak İlkadım Belediyesi, Lokantacılar Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile aşçılık, pastacılık, tatlıcılık, pidecilik ve servis elemanı yetiştirme kursunun 2. dönem kapanış ve 3. dönem açılış töreni yapıldı.

08 Ocak 2018 Pazartesi 14:45
Başarılı kursiyerler sertifikalarını aldı

Haber Linki – Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçer (MEMGE) projesi kapsamında açılan kursta 2. dönem sonunda 63 kursiyer sertifikalarını alırken, 3. dönem kursuna da 250 kursiyerin katılacağı belirtildi.

İl Müftülüğü konferans salonunda yapılan törene Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti eski Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, İl Müftüsü Veysel Çakı, MHP İl Başkanı Taner Tekin, İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreni öncesi İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan, MHP İl Başkanı Taner Tekin, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve AK Parti eski Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya konuşma yaptı. Ardından kürsüye çıkan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Burayı görünce içim açıldı. Güzel bir iş yapmışız. Yavrularımızın iş sahibini kolaylaştıracak bir emek ortaya koymuşuz. O bakımdan bu işe katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Önceden Samsun’da lokanta ve otel sayısının yok denecek kadar az olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Benim üniversite yıllarımda Samsun’da yemek yenecek iyi bir lokanta ismi söylendiğinde 2 tane yer söyleyebiliyorduk. Kalınacak otel dendiğinde de bir tane vardı. Başka otel aklımıza gelmiyordu. Hizmet sektörünün şehirde bulduğu potansiyel o kadar sınırlıydı. Şehrin bugünkü hali ile 30 sene öncesini mukayese etmek mümkün değildi. Canik ilçesinde kurulan otelin sahibi bana davetiye getirdiğinde garson ve aşçı bulmakta çok büyük sıkıntılarının olduğunu söyledi ve otelde istihdam edecekleri personelleri Antalya ve çevre illerden getirmek zorunda kaldıklarını söylediler. Samsun o günlerden bu günlere geldi ama Türkiye’de geldi” diye konuştu.

SAMSUN HİZMET SEKTÖRÜNDE TÜRKİYE’NİN ÜZERİNDE

Hizmet sektörünün geliştiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, “Bugün neredeyse adım başı misafirlerimizi götürdüğümüzde mahçup olmayacağımız restoran da var oteller de var. Hizmet sektörü olabildiğince gelişti. Samsunlunun cebindeki 100 TL’nin 60 TL’si hizmet sektörünün hizmetlerinden kazanılıyor. Hizmet sektörünün Samsun’da üretilmiş olan gayri safi milli hasılattaki yeri yüzde 60’lar seviyesinde. Türkiye’de yüzde 55-57 seviyelerinde yani Samsun, Türkiye ortalamasının üzerinde” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Son Güncelleme: 08.01.2018 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.