Başkan Deveci: “Temiz çevre talebi insan hakkıdır”

Atakum Belediye Meclisi kararıyla “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü” kuruldu. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Temiz çevre talebi bir insan hakkıdır. İnsanın sağlıklı olabilmesi için temiz bir çevrede yaşaması lazım” dedi.

07 Haziran 2022 Salı 17:42
Başkan Deveci: “Temiz çevre talebi insan hakkıdır”

Atakum Belediye Meclisi kararıyla “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü” kuruldu. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Temiz çevre talebi bir insan hakkıdır. İnsanın sağlıklı olabilmesi için temiz bir çevrede yaşaması lazım” dedi.

Atakum Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda komisyonlarda görüşüldükten sonra havale edilen 4 madde karara bağlandı.

Gündem maddeleri arasında Atakum Belediyesi bünyesinde yeni kurulacak olan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Yönetmeliği de yer aldı. Oy birliği ile kabul edilen maddeyle ilgili konuşan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın mevzuatında değişiklik oldu. Belediyelerde bu müdürlüğün kurulmasını zorunlu hale getirdiler. Temiz çevre talebi bir insan hakkıdır. İnsanın sağlıklı olabilmesi için temiz bir çevrede yaşaması lazım. Ne yazık ki doğadaki tahribatı biz yaratıyoruz ve peşinden tamir etmeye çalışıyoruz. Yaşanabilir bir kent için duyarlı olmamız gerekiyor. Böyle bir müdürlük bakanlığın doğru kararlarından bir tanesi, çok destekliyorum” diye konuştu.

Meclise ‘yat limanı’ bilgilendirmesi

Meclis gündeminin ardından Samsun Marina Dayanışması Sözcüsü Dr. Nedim Ecevit ve İnşaat Mühendisi Murat Şenel, Kurupelit Yat Limanı’nda yapılması planlanan proje, çözüm önerileri ve kıyı erozyonu ile alakalı meclis üyelerine bilgi verdi.

Samsun Marina Dayanışması Sözcüsü Dr. Nedim Ecevit, “18 Mayıs tarihinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından çalışmalarına başlandığı bildirilen, ihalesi yapılan bir proje Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde dile getirilmiştir. Bu proje çerçevesinde limanın mevcut kullanım alanlarının yıkılacağı, büyük bir bölümünün dolgu yapılacağı ve daha kuzeyde yine kara ile bağlantılı mendirek yapılarak yeni bir yat limanı tesis edileceği alenen açıklanmıştır. Bu açıklama bu şehrin denizinin ve şehir-deniz ilişkisinin ölüm fermanını hazırladık demektir. Dolguların kıyılarımıza verdiği hasarlar ve ekonomik kayıplar ortadayken, Kurupelit Yat Limanı’nın doldurulması ve bu dolgunun önüne ötelenmiş başka bir yat limanı yapılmasının şehrimiz ve kıyılarımız için daha iyi olacağını söylemek mümkün değildir. Yaşam alanlarımıza, oldu-bitti anlayışıyla kondurulan hatalı yapıların son aşamada duyurulması akıl, izan ve sağduyu ile izah edebilecek bir durum da değildir. Bu şehrimize yapılan ihanettir, insafsızlıktır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.