Güçlü basın, güçlü şehir

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Samsun’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, basını güçlü olan şehirlerin geleceğinin de güçlü olacağını söyledi.

09 Ocak 2018 Salı 15:15
Güçlü basın, güçlü şehir

Haber Linki – Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yazılı ve görsel basın temsilcilerinin tek tek Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Başkan Genç, şehirleri kalkındıracak olan yerel yönetimlerin en önemli paydaşlarından birinin basın olduğuna dikkat çekti. Başkan Genç, yerel yönetimi, şehrin dinamikleri ve basını ile şehir için daha çok koşulması gerektiğini söyledi.

BASIN MENSUPLARI İLE BULUŞTU

Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsünde bulunan Türkiye’nin en büyük Oyuncak Müzesi’nde gerçekleşen ve İl Basın Enformasyon Müdürü Volkan Toptaş ile Başkan Yardımcısı Alican Usta’nın da katıldığı yemekte konuşan Başkan Genç, “Basın, şehri ve ülkeyi yönetenlerle vatandaşlar arasında bir köprü görevi görerek, bir nevi kamu hizmeti yapmaktadır. Basın, yeni dünyada oldukça önemli bir güçtür. Bu gücü mutlaka şehrimizin, ülkemizin ve toplumun yararına kullanmamız gerekmektedir” dedi.

GÜÇLÜ BASIN, GÜÇLÜ ŞEHİR

Samsun’un basın sektöründe güçlü bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, “Basını güçlü olan şehirlerin geleceği de güçlü olur. Şehir, içerisinde yaşayan herkesindir, bu şehir hepimizin. Basın da bu şehrin önemli bir değeridir. Dolayısıyla biz yerel yönetimi, şehrin diğer dinamikleri ve basını ile birlikte güçlüyüz. Buna bağlı olarak Türkiye’miz gelişirken ve dönüşürken, biz de Samsun olarak daha hızlı koşmalıyız. Birlik ve beraberlik içerisinde ortak akılla şehrimizin gelişimini sağlamalıyız” diye konuştu.

ŞEHRİMİZİ DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Yeni bin yılda artık şehirlerin yarıştığına işaret eden Başkan Genç, “Dünyayla birlikte büyük bir dönüşüm yaşayan Türkiye’mizin hedeflerine uygun olarak biz de Canik Belediyesi olarak şehrimizi dönüştürmek için çalışıyoruz. Dönüşüm yolculuğunda 'insan', 'çevre' ve 'kalkınma' olmak üzere üç temel alana odaklanıyoruz. Canik Belediyesi olarak önceliğimiz tabi ki eğitim oldu. Eğitime fiziki, teknolojik ve arsa tahsisi olmak üzere 200 milyon lira cevarında yatırım yaptık. 14 yıl önce 7 olan okul sayımız bugün 42'ye ulaştı. Yaptığımız yatırımlarla Canik'teki yaklaşık 20 bin öğrencimize dokunduk” şeklinde konuştu.

SAMSUN’A İKİ YENİ MÜZE

Samsun’a iki yeni müze kazandırdıklarını ifade eden başkan Genç, “Karadeniz'de ilk ve alanında dünyanın sayılı müzelerinden bir tanesi olan Oyuncak Müzemizi inşallah yakın açacağız. Bu müzemizin yanında 15 Temmuz Destan Müzemizi de şehrimize kazandıracağız inşallah. Çocuklarımızın milli ve yerli bir hafızayla yetişmeleri bakımından bu iki müzemizi çok önemsiyoruz. Toptepe Mahallemizde iki önemli projemiz devam ediyor. 15 Temmuz Şehitler Tepesi ve Meşe Orman Park projeleri şehrimiz turizmine katkı sağlayacak projelerdir” ifadelerini kullandı.

23 BİN İNSAN YARARLANIYOR

Roman vatandaşların yaşadığı Yavuzselim Mahallesi’nde de sosyal dönüşüme imza attıklarını dile getiren Genç, “İçerinde kurs merkezleri, hanım konağı, müzik okulu, düğün salonu gibi pek çok etkinlik alanının bulunduğu Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezimizde son hazırlıklar yapılıyor. Ayrıca ilçemizin dört bir yanına hanım konakları yapıyoruz.

Sıbyan mektepleri, Tiyatro Okulu ve Müzik Okulu çocuk ve gençlerimizin gelişiminde çok önemli bir yere sahip. Bütün bunlar şehrin sosyal dönüşümü açısından çok önemli. Eğitim, kültür, sanat, spor tesislerimizden 23 bin kişi doğrudan hizmet alıyor” dedi.

KIRSAL MAHALLELER DE DÖNÜŞÜYOR

Yaptıkları tadilat ve çevre düzenlemeleri ile camileri eski kimliğine kavuşturduklarını ve bugüne kadar 60’ın üzerinde camiye 41 milyonun üzerinde yatırım yaptıklarını belirten Genç, “Bütün bunların yanında sadece ilçe merkezimizi değil, kırsal bölgelerimizi de ihmal etmiyoruz. Kırsal mahallelerimizin ekonomik kalkınması için canlı hayvan pazarı ve pazar yerlerinin yanında hanım konakları, spor tesisleri, cami çevre düzenlemeleri gibi çalışmalarla sosyal dönüşümünü de sağlıyoruz.”

ÇALIŞAN GAZETECİLERİ KUTLADI

Kentsel dönüşümde ise bu yıl Yeni Mahalle’de Türkiye'ye örnek olacak çok önemli bir projeyi başlatacaklarını dile getiren Genç, şunları söyledi: “Belediye yöneticiliği sorumluluğunu üstlenenlerin mutlaka değişimi, gelişimi yakalaması, 21. yüzyıl belediyeciliği ne getiriyor, bunu dikkate alarak çalışması gerekiyor. Çünkü 3. bin yılın başında şehirleri kalkındıracak olan yerel yönetimlerdir. Basınımız da, bu şehrin dinamikleri arasında çok önemli bir yere sahiptir. Bu vesileyle tüm basın mensubu arkadaşlarımın Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum”

CANİK OYUNCAK MÜZESİ

Konuşmaların ardından basın mensupları, alanında Karadeniz’in tek ve dünyanın sayılı müzelerinden olan Oyuncak Müzesi’ni gezdi. Sunay Akın'ın çeşitli ülkedeki koleksiyonerlerden, antikacılardan ve açık arttırmalardan satın aldığı oyuncaklarla kurulan Canik Oyuncak Müzesi, dünya tarihini daha eğlenceli şekilde ziyaretçilere sunarken, müzede 1700'lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örnekleri sergileniyor. Geleneksel, fabrikasyon, yabancı, antik ve yerli kategorilerinde yüzlerce oyuncağın yer aldığı müzede, çocuklara ve büyüklere yönelik atölye çalışmalarının yapılacağı üretim atölyesi ile sergilerin düzenleneceği sergi alanı da yer alıyor.

Son Güncelleme: 09.01.2018 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.