Samsun Kamu-Sen'den 'ek zam' eylemi!

Türkiye Kamu-Sen Samsun İl Başkanlığı üyeleri, Samsun’da ek zam eylemi yaparak enflasyona endeksli maaş artış tekliflerinden vazgeçilmesi gerektiğine vurgu yaptı. PTT binası önünde toplanan grup, daha sonra 2019 yılında yapılması gereken maaş revizeleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, mektup gönderdi.

Haberlinki
Haberlinki
14 Kasım 2018 Çarşamba 16:00
Samsun Kamu-Sen'den 'ek zam' eylemi!

Türkiye Kamu-Sen Samsun İl Başkanlığı üyeleri Samsun’da PTT binası önünde toplanarak ek zam eylemi yaparak 2019 yılında yapılması gereken maaş revizeleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, mektup gönderdi.

‘Maaşlarımız değer kaybetti’

Türkiye Kamu-Sen Samsun İl Başkanı Ahmet Keskin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “2018 yılı başından itibaren yaşanan ekonomik gelişmeler neticesinde, enflasyonda yüksek oranlı artışlar görülmüş, memur ve emeklilerin maaşları değer kaybederken, alım gücünde büyük düşüşler yaşanmıştır. 2017 ve 2018 ekim ayları dikkate alındığında yıllık enflasyon yüzde 25,24 iken, 2018 yılının ilk on ayında, enflasyon yüzde 22,5 olmuş, buna karşılık memur ve emekli maaşlarına gelen yüzde 14,8 zam neticesinde, kamu görevlilerinin ve emeklilerin maaşları bir yılda yüzde 10,4 değer kaybına uğramıştır” ifadelerini kullandı.

‘Adaletli bir maaş sistemi istiyoruz’

Keskin konuşmasına şu şekilde devam etti: “Enflasyonun toplumsal boyuttaki en olumsuz etkileri hiç kuşkusuz dar ve sabit gelirliler üzerinde görülmektedir. Bugün memur ve emeklilerimiz alışveriş yapamaz, en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale gelmiştir. Gelişmeler karşısında ürünlerin fiyatlarına fahiş oranlarda zam gelirken, maaşların yalnızca enflasyona endeksli olarak düzenlenmesi, gelir dağılımını bozacak ekonomik olayların yükünü çalışan kesime ve emekliye yükleyecektir. Bu çerçevede enflasyona endeksli maaş artış tekliflerinden vazgeçilmesi, gerçekleşen enflasyon, yoksulluk sınırı, büyüme ve refah payının temel alındığı adaletli bir maaş artış sisteminin geliştirilmesi lüzumludur.”

Türkiye Kamu-Sen Samsun İl Başkanlığı üyeleri, yaptıkları basın açıklamasından sonra PTT binasına geçerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi. 

Haber: Merve İLHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.