Samsunlu ev hanımına YouTube'dan ödül

Samsunlu ev hanımı Nurcan Bilik Youtube adlı video paylaşım sitesinde açtığı Bilik Ailesi kanalı ile 100 bin abone bandını geçerek Silver seviyeye ulaştı.

22 Ocak 2018 Pazartesi 15:15
Samsunlu ev hanımına YouTube'dan ödül

Samsunlu ev hanımı Nurcan Bilik aile bütçesine katkı vermek amacıyla Youtube adlı video paylaşım platformunda Bilik Ailesi kanalını açtı. Yayınladığı yemek tarifi videolarını milyonlarca kişinin izlediği Nurcan Bilik 100 bin abone bandını geçerek Silver (Gümüş) seviyesine ulaştı.

Nurcan Bilik;" Youtube adlı internet sitesinde birçok yemek tarifi veren kanallar görüyordum. Ancak, bu kanallar genelde sıradan mutfaklarda olan malzemelerden ziyade daha gösterişli tariflere yer veriyorlardı. Ben burada bayanların gündelik hayatında kurtarıcı olacak evdeki malzemeler ile kolayca yapılacak tarifler konusunda bir ihtiyaç olduğunu fark ettim. Sıradan bir ev hanımı olarak sıradan evlerde sıradan mutfaklarda yapılacak daha kolay ve günlük tarifler yayınlamaya başladım. Bu durum da insanların hoşuna gitti. Şuan 100 bin abone sınırını geçmenin mutluluğunu yaşıyorum." dedi.

SAMSUN YEMEKLERİNE ÖZELLİKLE YER VERİYOR

Kanalından paylaştığı bazı videoların 2 milyona yaklaşan izlenme sayısına ulaşan Nurcan Bilik, Samsun'un yöresel yemeklerine ayrıca yer verdiğini dile getirerek;" Samsun'umuzun birçok unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekleri var. Bunları gelecek nesillere aktarmanın en güzel yolu gençlerin özelikle ilgi gösterdiği Youtube adlı internet sitesinde yayınlamak diye düşündüm. Çünkü buradaki videolar kitap ve yazılı eserler gibi kalıcı. Özellikle de yeni nesil bu sosyal paylaşım platformuna oldukça ilgili. Dolayısı ile birçok insan Bilik Ailesi kanalı üzerinden Samsun'un yöresel yemekleri ile tanışıyorlar." ifadelerini kullandı.

YOUTUBE ÖDÜL GÖNDERECEK

Youtube adlı video paylaşım sitesi 100 bin abone bandını geçen içerik sağlayıcılarına Silver Ödülü olan gümüş Youtube oynatma butonu göndererek başarılarını taçlandırıyor. Nurcan Bilik’in ödülü de önümüzdeki günlerde Youtube tarafından gönderilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.