Binali Yıldırım: "Aradaki Fark Azalıyor"

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Tuzla’da cuma namazının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Aradaki fark azalıyor" dedi.

Haberlinki
Haberlinki
05 Nisan 2019 Cuma 16:05
Binali Yıldırım: "Aradaki Fark Azalıyor"

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Tuzla'daki Hacı Bekir Yıldırım Camisi'nde cuma namazını kıldı.

Namazın ardından Yıldırım, kendisini bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Karşılıklı itirazların yapıldığını söyleyen Yıldırım, "Şu anda beklemekten başka yapacak bir faaliyet yok. YSK bütün bu süreci yönetecek. YSK seçimin sahibidir. Daha sonra da kararını açıklayacak. Her an değişiyor. Değişik ilçelerde sayımlar devam ettiği için sürekli değişkenlik devam ediyor. Belirli oranda aradaki farkın azaldığını görüyoruz. Her şey yasalara uygun olarak çalışmalar devam ediyor " dedi. 

Bir yandan eksik girişler, kaydırmalar YSK tarafından yapılırken, bir yandan da yeniden sayımların yapıldığını söyleyen Yıldırım, seçim akşamı kazandıklarıyla ilgili açıklamasının sorulması üzerine, "Bunun cevabını salı günü vermiştim. Seçim akşamı bana gelen bilgiler sayın sonucuna göre yaptığımı açıklamadır. Devam ettikçe şartlar değişti" diye konuştu. 

CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun Ankara'da HDP ve Saadet Partisi'ni ziyaret etmemesinin sorulması üzerine Yıldırım, "Kendisine sormanız gerekir. Neden ziyaret etmedi? Alacağını aldı. Onlarla işi bitti. Ziyaret etme gereği duymamıştır"dedi. 

CHP'li Özgür Özel'in yeniden sayılsa bile Binali Yıldırım'ın 6 bin oy alacağını açıklamasıyla ilgili konuşan Yıldırım, "Önceden bu hesapları yapmışlar. YSK saymadan bu rakamları açıklamaları manidar. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu kadar eminlerse ,kendilerine güveniyorlarsa buyursunlar sayalım. Neticeyi görelim, kimsenin kafasında soru işareti kalmasın. İstanbullular da rahatlasın her şey ortaya çıksın" şeklinde konuştu. 

Bir basın mensubunun "İstanbul'un şu an başkanı kim" diye sorması üzerine Yıldırım, "Ben ilk günden söyledim. Mazbatayı kime verirse YSK Başkan odur" şeklinde konuştu. 

Başkan adayı Yıldırım, aradaki farkın sorulması üzerine, "Aradaki fark 29 binlerden 18 bin civarına düştü. Biz sayımın tamamen yapıldığında işin değişeceği kanaatindeyiz. Bazı ilçelerde sadece geçersizler sayılıyor" ifadelerini kullandı. 

"Üzerimize vazife olmayan işlere karışmamız doğru olmaz" 

Seçimin iptaliyle ilgili bir soruya Yıldırım, "Arkadaşlar biz şu anda ne il seçim kurulu ne de Yüksek Seçim Kuruluyuz. Üzerimize vazife olmayan işlere karışmamız doğru olmaz. Kararın yeri YSK'dır. YSK hangi yönde karar verirse versin başımızın üzerinde yeri vardır. Türkiye bir hukuk devleti" dedi.
Büyükçekmece'deki gelişmelerin sorulması üzerine Yıldırm, "Bu bilgi bana da geldi. Hukuki bir süreç" diye konuştu.

 

Sayımlarla ilgili sonuçların yayınlanmasıyla ilgili konuşan Yıldırım, "Bu konuyu da partimiz takip ediyor. Süreçler bitmeden bunun yayınlamanın kime ne faydası var. Kafaları karıştırmanın yok azalıyor, yok çoğalıyor, Sayımlar yapılsın. Kamuoyunu rahatsız edici açıklamaları hoş karşılamıyorum" şeklinde konuştu.  

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.