Süslü: "Zeytin Dalı Harekatını destekliyoruz ama…"

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, harekatı desteklediklerini belirterek, harekata neden olanların da sorumlulukları ve vebalinin olduğunu söyledi.

23 Ocak 2018 Salı 09:50
Süslü: "Zeytin Dalı Harekatını destekliyoruz ama…"

Haber Linki – Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile birlikte Cumartesi günü Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nı başlattı. Harekat, hem havadan hem de karadan devam ediyor.

Afrin’de düzenlenen operasyonu desteklediklerini belirten İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, “Türkiye Cumhuriyeti devleti çok ciddi bir devlettir. Türkiye Cumhuriyetin sınırları öyle herkesin kafasına göre girip çıkacağı, herkesin kafasına göre operasyon yapacağı sınırlar değildir. Sınırların etrafında herhangi bir değişiklik Türkiye’nin menfaatlerinin aleyhinde bir durum ortaya çıkıyorsa o duruma müdahale etme hakkı da Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman vardır ve bu hakkını da hiçbir zaman kullanmakta çekinmemelidir. Biz İYİ parti olarak bu süreçte Afrin operasyonunu destekliyoruz” dedi.

“DEVLETİMİZİN, MİLLETİMİZİN VE ORDUMUZUN YANINDAYIZ”

Harekatta devletinin yanında olduklarını ifade eden Süslü, “Orada askerimize zeval gelmemesi için mümkün olan en az zayiat ile operasyonu tamamlayıp Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan insanlarımızın zarar görmemesi adına yapılan operasyondan biran önce dönmeleri için de dua ediyoruz. Bu süreçte de devletimizin, milletimizin ve ordumuzun yanındayız. Fakat milletimizin aynı zamanda bize yüklemiş olduğu muhalefet etme sorumluluğu var. Bu muhalefet etme sorumluluğunu da her zaman kullanacağız ve kullanmaktan da hiçbir zaman çekinmeyeceğiz. Bu sürece nasıl gelindiğini, o operasyonun neden şart olduğunu, çocuklarımızın neden sınır operasyonu yapmak zorunda kaldığını da konuşmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

“OPERASYON DOĞRUDUR AMA…”

AK Parti’nin dış politikayı yanlış izlediğinin altını çizen Süslü, “AK Parti’nin son yıllarda özellikle yanlış dış politikalar, bu yanlış dış politikadan medet umup, içeride bunu pazarlaması ve cilalaması nedeniyle biz bugünlere geldik. Düne kadar ‘kardeşim Esad’ dedikleriyle şimdi ‘düşman Esad’ olunca ister istemez Amerika’nın oyununa geldikten sonra o bölgede eskiden PKK varken şimdi de PYD, DAEŞ, IŞİD gibi alfabenin bütün harflerinin kombinasyonu ile garip garip terör örgütlerinin oluştuğu bir coğrafya haline getiren AK Parti’dir. Bu beceriksizliği gösteren AK Parti’dir. Dış politikadaki o büyük elçilerimize ‘monşerler’ deyip, onları bypass ederek dış politikadan anlamayan büyükelçileri sırf ideolojik nedenlerle atayan AK Parti’dir. Türkiye’yi bu girdaba çıkmaza sokan AK Parti’dir. Bunu da söylemekten hiçbir zaman imtina etmeyeceğiz ve söylüyoruz da. Operasyon doğrudur ama bu operasyona neden olanların da bu işte sorumlulukları ve veballeri vardır. Tıpkı FETÖ’ye verilen destek ile 15 Temmuz’un olması ve ölen 250 şehitte vebali olduğu gibi bugünkü operasyonda da olası kayıplarında vebali AK Parti’nin boynunadır. AK Partinin yapmış olduğu yanlış politikaların bedelini de bu milletin çocuklarına ödettirmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 23.01.2018 10:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.