Ömer Onan: Madalya sürpriz olmaz

TBF CEO'su Ömer Onan, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın 2018 FIBA Dünya Şampiyonası'ndaki şansını değerlendirdi.

Haberlinki
Haberlinki
20 Eylül 2018 Perşembe 09:56
Ömer Onan: Madalya sürpriz olmaz

TBF CEO'su Ömer Onan, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın 2018 FIBA Dünya Şampiyonası'ndaki şansını değerlendirdi.
 

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) CEO'su Ömer Onan, "Her şeyi başarabilecek bir kadın milli takımı var. Çünkü bu zamana kadar çok önemli işler yaptılar. İki kere olimpiyatlara gittiler, madalyalar aldılar. Onun için kadın milli takımımız bu ülkenin yüz akı. Ben onlara çok güveniyorum. Çok da iyi durumdalar. Alabilecekleri her başarı bence sürpriz olmaz" dedi.

Milli takımın çok uzun süredir çalıştığını söyleyen Onan, "Çok uzun süreli bir çalışma periyotları vardı. Çok iyi çalıştılar ve o uzun periyottan da Allah'a şükür tam takım olarak çıktılar. Tam takım gidiyoruz şampiyonaya, en önemlilerinden biri bu. Arjantin, Nijerya ve Avusturalya ile karşılaşacağız. Bu takımları yenecek güçteyiz. Grubu ne kadar üst sırada tamamlarsak o kadar avantaj. Hele bir de birinci bitirebilirsek çok güzel olur. Lider çıktığınızda bir maç eksik oynuyorsunuz, dinlenme şansınız oluyor. Diğer taraftan bakarsak çapraz eşleşmede Amerika'nın gelmemesi lazım. O açıdan ilk maçlar çok önemlidir. Kazansak da kaybetsek de çok uzun bir turnuva ama ilk maçlar Arjantin, Nijerya ve son maçın Avustralya olması da avantaj. Yani ilk maç Avustralya olmasından ziyade takım hem açılır hem turnuvaya alışır. Herkes daha çok iklime, salona alışır, bunlar önemli. Her şeyi başarabilecek bir kadın milli takımı var. Çünkü bu zamana kadar çok önemli işler yaptılar. İki kere olimpiyatlara gittiler, madalyalar aldılar. Onun için kadın milli takımımız bu ülkenin yüz akı. Ben onlara çok güveniyorum. Çok da iyi durumdalar. Alabilecekleri her başarı bence sürpriz olmaz" dedi.
 

"MADALYAYI ZORLAYABİLECEK 7-8 TAKIM VAR, BİZ DE BUNLARDAN BİRİSİYİZ"
 

A Milli Takım'ın turnuvadaki hedeflerine değinen Onan, şöyle konuştu:

"Ben 2010'da oynarken de şunu söylüyordum; turnuva başlasın, bir gidelim. O turnuva öncesinde de bizim gruptan çıkamayacağımızı söylüyorlardı. Takım, güveni arttığı sürece her şeyi yapabilir. İyi de başlayabilir, kötü de gidebilir ama bunlar çok uzun turnuvalar o açıdan şu an şunu yapıyoruz: Hedef koymaktan ziyade bence turnuva başlasın, nasıl oynuyorlar, nasıl yapıyorlar bir görelim. Onlar zaten bugüne kadar ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Yine de benim kafamda 7-8 takım var madalyayı zorlayabilecek, biz de bunların arasındayız. Ama tabii ki günlük performanslar da çok önemli. Sakatlıklar önemli ama dediğim gibi madalya alırsak da bana sürpriz olmaz. Bu, 'Milli takım uzak ara altın madalyanın adayıdır' demek değil tabii ki ama sonuna kadar gidecek ve her şeyi yapabilecek bir güce sahipler."

KAYNAK: DHA

Son Güncelleme: 21.09.2018 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.