Volkan Demirel 'in Kadro Dışı Kalmasının Nedeni

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Volkan Demirel bana ve başkan vekiline saygısızlık yaptı. Kadro dışı kalmasının en önemli sebebi bu." dedi.

Haberlinki
Haberlinki
10 Ekim 2018 Çarşamba 16:10
Volkan Demirel 'in Kadro Dışı Kalmasının Nedeni

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüp televizyonu FB TV'de açıklamalarda bulunuyor...

Sarı-lacivertli takımda kötü gidişin ardından geçtiğimiz hafta kaptan Volkan Demirel, Aatif Chahechouhe ile Nabil Dirar kadro dışı bırakılırken, antrenörler Turgay Altay, Murat Öztürk ve Alper Aşçı'yla yollar ayrılmıştı. Ali Koç, Başakşehir maçı öncesi konuyla ilgili kısa bir açıklama yaparken bu kararların perde arkasını hafta içinde duyuracağını açıklamıştı.

Ali Koç, Volkan Demirel'in kadro dışı bırakılmasıyla ilgili şunları söyledi:

"DUYGUSAL DAVRANDIM, PERFORMANSINA RAĞMEN KONTRATINI UZATTIM"

Son 2 sezon Volkan'ın belki de en kötü 2 sezonu. Geçen sene şampiyonluğun kaybedilmesinde 1. neden kaleci performansı. Buna rağmen belki duygusal davrandım, performansına rağmen, yaşına rağmen Volkan'a inanarak, toparlayıcı olduğunu inandığım için kontratını uzattım. Hayali var, 40 yaşına kadar oynamak istiyor. Belki 1. kaleci olmayabilirsin dedik, lider olarak olmasın dedik. Bundan sonra da hizmet etmen lazım dedik. Dolayısıyla uzattık. Çok tenkit edenler de oldu. Sezon başında sanki kadro dışı bırakacağımızı biliyorduk da kontratı uzattık. Saçmasapan argümanlar.

"VOLKAN HİÇBİR ZAMAN FENERBAHÇE'YE ZARAR VERMEK İSTEMEZ"

Kaleci konusunda istenmesine rağmen hamle yapmadık, yapamadık. FFP, yabancı sayısı... Hocamız da sportif direktör de inandılar Volkan'ın büyük katkı sağlayacağına. Dolayısıyla 1. kaleci yaptık. İlk 6 maçta 1. kaleciydi. Fakat iyi başlamadı, işler iyi gitmedi. Sonra 1 kaleci lazım diye karar aldık. Harun'u aldık. Bence Volkan'daki durum, büyük kulüplerde yaşanan bir durum. Hiçbir zaman Fenerbahçe'ye zarar vermek istemez. Ama bilinçaltı olarak yeni ekip, yeni kadro, kendisinin yakın olduğu personellerin ayrılmasından sonra etkilendiğini düşünüyorum. Belki kaleye başka birinin düşünülmesi... Sonuçların kötü gitmesi de katkı yapmıştır.

"KAPTAN OLARAK KAYNAŞMAYI SAĞLAMADI"

Kayseri maçından sonra o da takım olamadık, gruplaşmalar var dedi. Ben içi dışı bir insanı severim. İfadeleri net. Ama biz Volkan'la uzatırken ana istediğimiz takım olunmasına, kaynaşmaya, yenilere yardımcı olmasıydı. Bu istediğimiz şekilde olmadı. Sonra kendisi de Kayseri maçından sonra böyle deyince, sen ne yaptın takım olunması için yemeğe çıkardın mı? Sportif direktörle konuştun mu? Bu sene farklı bir düzen var Samandıra'da. Oyuncuların her biri odalarında zaman geçiriyormuş. Kaptanların bu kaynaşmayı sağlaması gerekiyor.

"VOLKAN BANA VE BAŞKAN VEKİLİNE SAYGISIZLIK YAPTI"

Sonra 2 olay yaşadık. Volkan'ın üzgünlüğü, kızgınlığı arttı. Sistemle ilgili, oyuncularla ilgili fikirlerini iletti. Olmayınca küstüm olmaz. Bardağı taşıran olaylar oldu. Dergi yazısının çıkacağı gün, Samandıra'dan bir haber geldi. Volkan Demirel, Erwin Koeman'ın üstüne yürümüş. Bir gün önce haber geldi ki, biriyle kavga edeceğim diye. Tam Volkan patlaması. Samandıra'ya gittik, ne oluyor diye. Anladığım kadarıyla Erwin niye bana öyle bakıyorsun diye kavga çıkıyor. Biz gidince 6 Türk futbolcumuzla konuştuk. Niye böyle diye... Orada Volkan, benim kabul edemeyeceğim şekilde tartışmalara girdi. İlk önce bana bir nebze saygısızlık yaptı, sonra Semih Özsoy'a saygısızlık yaptı. Bir tek kendi konuşsun istedi. Sesini yükseltti. Sonra kendisiyle bire bir görüştüm.

Bize böyle saygısızlık yapan birinin takıma neler yapabileceğini düşündüm. Yaptığın kabul edilemez dedim. 'Nasıl özür dileyeceksin bilemiyorum' dedim. Onu da yapmadı. Buradaki olay disiplinsizlik, saygısızlık, takım içinde liderlik yapamama, mutsuz olma. Böyle bir kararı çok düşündüm taşındım. 2 gün düşündüm. UEFA'da bizim 2. kalecimiz Volkan, 3. kalecimiz Erten. Harun'a bir şey olursa kalecimiz Erten. Berke FFP'den dolayı yok.

"VOLKAN DÖNER Mİ DÖNMEZ Mİ, KENDİ KARARI"

Gelelim bugüne Volkan'ın dünkü davranışları bugünü belirledi. Bundan sonraki davranışları da yarına belirleyecek. Kimse Fenerbahçe'nin üstünde değil. Bir futbolcunun kadro dışı bırakılması, kontratının feshedildiği anlamına gelmiyor. Bir futbolcu, 15 yıldır orada diye farklı muamele görmesi bir yere kadardır. Mukaveleli oyuncumuzdur. Benim arzum bundan sonra doğru hareketleri yapmasıdır. Döner mi, dönmez mi, kendi kararı. Onun da etraflıca konuşması lazım. Vefaya çok önem veriyorum. Alex'in jübilesi çok gündeme geldi. İlk jübilesini yapmak istediğim kişi Volkan Demirel'dir. Mehmet Topal, kariyerindeki 500. maçına çıktı. Volkan 5 maça çıkarsa sadece Fenerbahçe'de 500. maçına çıkacak. Bunun olmasını çok isterim. Kalecilikten sonra da eğitimin en iyisini görüp Fenerbahçe'ye yıllarca kaleci antrenörü ya da antrenör olarak hizmet etmesini isterim. Alex'le hiç ilgisi yok bu kulübün. Umarım Alex'e de sembolik bir jübile yaparız. Ben jübilelerle büyümüş bir insanım. Böyle de bir hayalim var. Umarım Volkan da dolduruşa gelmez, onun bunun gazına gelmez. Volkan meydan okumuş dediler, bunlar gazete haberi dedim. İddia bunlar... Hepimiz dikkatli olmalıyız. Aziz Yıldırım'la görüştü diye haberler çıktı. Doğru mu bilmiyorum. Doğruysa da gayet normal. 15 yıl başkanlığını yapmış. Doğruysa da gitmemiş olması yanlış olur."

Kaynak: haberler.com

Son Güncelleme: 10.10.2018 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.