"Göç ile Geldim, Üretiyorum, Mutluyum"

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği’nin Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Göç ile Geldim, Üretiyorum, Mutluyum" projesinin kapanış toplantısı 26 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

01 Ağustos 2017 Salı 13:15
"Göç ile Geldim, Üretiyorum, Mutluyum"

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği’nin Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Göç ile Geldim, Üretiyorum, Mutluyum" projesinin kapanış toplantısı 26 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Ankara Kalkınma Ajansı, Altındağ Halk Eğitim Merkezi ve Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) iş birliğiyle Suriyeli çocukların eğitimi ve yetişkinlerin meslek edinmesi için Sıdıka Kınacı Okulu’nda eğitim sınıfları düzenlenerek eğitimler gerçekleştirildi.

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus; “Türkiye bu coğrafyada daima muhacirlere ensar oldu. Coğrafyamız özel bir coğrafya, dünyada başka bir Anadolu yok. Ana kucağı gibi. Sıkışan gelir, güvenle bekler ya geri döner ya da burada yaşar. Bu yüzyıllardır böyle oldu” dedi. Çelikus,“Suriye’de barış ve huzurun sağlanması için dua edilmesi gerektiğini belirterek, Suriyeli çocukların ve yetişkinlerinin eğitimi için çalışacaklarını ve yeni okulların açılması için uğraşacaklarını” ifade etti.

Ankara Kalkınma Ajansı Uzmanı Ahmet Arvas ise, Suriyeli çocuklar ve yetişkinler için dönüştürülen okulda dil ve meslek eğitiminin devam edeceğini belirterek, "Bu okul örnek bir model oldu. Ortak akılla bu okulların sayısı artmalı, Suriyeli kardeşlerimize kaliteli hizmet vermek için çalışmalıyız. Böylelikle meslek sahibi olan üreten kişilerin hem kendilerine hem ailelerine hem de topluma faydalı olacağı kaçınılmazdır ”ifadesini kullandı.

Ankara’da mültecilerin yoğun şekilde yerleştiği Altındağ ilçesindeki Suriyeli mülteciler, projenin hedef grubunu oluşturdu. Proje ile bir yandan Suriyeli kadın, erkek ve çocukların dil ve meslek öğrenerek çalışma hayatına uyumu sağlanırken diğer yandan da toplumla bütünleşmeleri amaçlanıyor. Bu proje ile Türkiye’nin günümüz ve ilerleyen yıllar itibariyle sayıları artan ve çözülmesi gereken sorunlar yumağı haline gelen geçici koruma statüsündeki Suriyeliler konusunda bir farkındalık oluşturulmuş ve sorunun çözümüne katkıda bulunabilecek bir proje uygulandı.

Proje kapsamında Altındağ Sıdıka Kınacı Okulu’nda gerçekleşen kapanış toplantısına; Altındağ Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Beril Öz, Sıdıka Kınacı Okul Müdürü Ercan Yılmaz, ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Ankara Kalkınma Ajansı Uzmanı Ahmet Arvas ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, okulda eğitim gören Suriyeli kadınlar ve çocuklar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.