Küçük Eylül'den çok acı haber!

ANKARA Polatlı’da 22 Haziran’da kaybolan ve bir haftadır her yerde aranan küçük Eylül’den kara haber geldi. Küçük Eylül’ün cesedi Yüzükbaşı Mahallesi yakınlarında bir elektrik direğinin dibinde gömülü olarak bulundu. Ankara Valisi Ercan Topaca, cinayeti tutuklu Uğur Koçyiğit’in işlediğine dair net kanaatleri olduğunu ifade ederek, “Bu yavrumuzun gömüldüğü alan o elektrik direğini kendisi dikmiş zaten. O alanın yumuşak olduğunu biliyor. Görenlerin şüphelenmeyeceğini düşünerek oraya götürdüğünü tahmin ediyoruz” dedi.

Haberlinki
Haberlinki
30 Haziran 2018 Cumartesi 12:13
Küçük Eylül'den çok acı haber!

Polatlı İlçesi Uzunbeyli Köyü’nde sokakta oynayan 8 yaşındaki Eylül, 22 Haziran tarihinde kaybolmuştu. Ailesinin haber vermesi üzerine Eylül’ü arama çalışması başlamış; jandarma, polis ve AFAD ekiplerinin yürüttüğü arama çalışmalarında keşif uçağı, drone, kadavra köpek timi, iz takip köpek timi ve motorlu yamaç paraşütleri kullanılmıştı. Yapılan tüm arama çalışmalarına rağmen Eylül’ün izine ulaşılamamıştı.

TARLADA GÖMÜLÜ BULUNDU
Dün akşam saatlerinde köyde çobanlık yapan bir kişinin jandarmaya giderek verdiği ifadede, olay günü saat 14.30 civarında tutuklu Uğur Koçyiğit’i tarla kenarında gördüğünü söylemesi üzerine arama çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırıldı. Yapılan çalışmalarda Eylül’ün babası İbrahim Yağlıkara’ya ait tarlada elektrik direğinin dibinde Eylül’ün cesedine ulaşıldı.

İLERLEYEN GÜNLERDE NETLEŞECEK
Bölgeye gelerek incelemelerde bulunan Ankara Valisi Ercan Topaca da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Topaca şunları kaydetti:

“Yapılan tespitler yavrumuzun katledildiği yönündedir. Biraz önce köyümüzün çıkışında bir elektirk direğinin altında tespit yapıldı, çıkarıldı. Teknik incelemeleri henüz yapılmış değil. Ön bilgi olarak kamuoyunun bilmesinde fayda var. Elbisesi ve diğer şeyler çocuğumuzun olduğunu doğruluyor. Tutuklu bulunan bu kişinin çocuğumuz kaybolduğu gün aynı saatlerde bu olay yerinde görülmesi bir vatandaşın verdiği ifadeden hareketle orada yoğunlaştık. Köpeğimiz orada bir koku hissetti, işaret verdi, orası kazıldı, cesede ulaşıldı. Olayın ayrıntıları nasıl oldu yardım eden var mı onlar tespit edilmiş değil, çalışmalar devam ediyor. Bir tutuklu var inceleme bu tutukluya yardım eden var mı yok mu, birlikte mi yaptılar, onlar ilerleyen saatlerde, günlerde yapılacak incelemelerle netleşecek.

DİREĞİ KENDİ DİKMİŞ
Bu kişinin bu olayı yaptığına dair bir başka şey de bazı deliller bunu işaret ediyor. Teknik anlamda. Adli soruşturmanın selameti açısından onlara girmeyeceğiz. Arkadaşlarımız bu konuda tecrübeliler, başsavcımızın tecrübeleri net bir şekilde bu olayın bu kişi tarafından işlendiğine kanaatimiz var. Çok acı bir olay, bizim toplumumuzda olmaması gereken bir olay. Umarım bundan sonra bu olayları yaşamayız. (Gözaltılar) Kimseyi töhmet altında bırakmayız. Bu kişiyle görüşenler, bağlantısı olanlar gözaltına alınabilir, elbette var. Bunların bu olayla ilişkisi vardır yoktur net bir noktada değiliz. Teknik hukuki deliller bizi kime götürüyorsa, kim bu olayı yaparken destek olduysa yardım ettiyse bu açığa çıkacaktır. Çok yeni biliyorsunuz. Bundan sonra kişinin tekrar ifadesine başlanacak, gören kişilerin ifadelerine başvurulacak. Oradan çıkacak verilerle bu sorularınıza daha net cevaplayabiliriz. Bu yavrumuzun gömüldüğü alan o elektrik direğini kendisi dikmiş zaten. O alanın yumuşak olduğunu biliyor. Görenlerin şüphelenmeyeceğini düşünerek oraya götürdüğünü tahmin ediyoruz.”

BİR TUTUKLU
Olayla ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında Yağlıkara ailesinin komşusu Uğur Koçyiğit tutuklanmıştı. Jandarma, Koçyiğit’in el konulan otomobilinde bulunan bir saç teli ile yıkandığı tespit edilen arka koltukları ve paspasları kriminal laboratuvarda incelemiş ve Eylül’ün yakınlarından alınan DNA örnekleriyle Koçyiğit’in aracında bulunan kan lekeleri ile saç telinin uyuştuğu saptanmıştı. Olayla ilgili olarak Koçyiğit’in annesi H.K. ile Eylül’ün amcasının karısı H.Y. de gözaltında bulunuyor.

Hürriyet

Anahtar Kelimeler:
AnkaraCinayetHaberlinki
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.