Samsun'da anne ve 2 kızının öldüğü yangın elektrikli battaniyeden çıktı

 Samsun’un Terme ilçesinde bir evde çıkan ve yaşlı bir kadın ile engelli 2 kızının hayatını kaybettiği yangının elektrikli battaniyeden kaynaklandığı öğrenildi. 

12 Şubat 2018 Pazartesi 15:47
Samsun'da anne ve 2 kızının öldüğü yangın elektrikli battaniyeden çıktı

Samsun’un Terme ilçesi Özyurt Mahallesi’nde dün sabaha karşı çıkan ikamet yangınında, evde bulunan 3 kişi yanarak hayatını kaybetti. Görme ve işitme engelli olan 2 kızıyla birlikte kalan 80 yaşındaki Sevim Semiz, gece saatlerinde kızlarıyla birlikte uykuya daldı. Prize takılı olan elektrikli battaniyeden çıktığı iddia edilen yangın, yaşlı anne ve engelli 2 kızını uykularında yakaladı. Sabaha karşı başlayan yangın kısa sürede büyüyerek tüm evi sardı. 


Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangın söndürme çalışmasının ardından Emine Semiz ile Havva Gülen’in cansız bedenlerini buldu. Yanmaktan son anda torunu tarafından kurtarılan ve dumandan zehirlendiği belirtilen Sevim Semiz ise ambulansta yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

 Terme ilçesi Özyurt Mahalle Muhtarı Kamil Özden, “Saat 03.00 gibi bana köyde yangın var diye bir telefon geldi. Sevim Semiz'in oturduğu evin yandığını öğrendik. Hemen olay yerine gittik. İtfaiye ekiplerine de haber verildi. Ateşi söndürdük ancak ablamız ve yeğenlerimiz vefat etmişlerdi. Kurtarılamadılar" dedi. 

Yaşlı kadının komşuları ise yangının elektrikli battaniyeden çıktığını belirterek, yangının bir anda büyüdüğünü, evi bir anda kül ettiğini ve yaşlı kadın ile kızlarının yanarak can verdiğini dile getirdiler.
Yangında hayatını kaybeden anne ve 2 kızının otopsi işlemleri devam ediyor. Yangında ölen anne ve 2 engelli kızının ise otopsisi devam ediyor. 

Son Güncelleme: 12.02.2018 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.