Samsun'da ‘Bylock’ kullanan infaz korumu memuru ve bir öğretmen tutuklandı

Samsun'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan bir öğretmen, örgütün gizli haberleşme ağı olan ‘Bylock’ kullandığı gerekçesiyle yargılandığı mahkemede “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

11 Eylül 2017 Pazartesi 14:24
Samsun'da ‘Bylock’ kullanan infaz korumu memuru ve bir öğretmen tutuklandı

 Samsun'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen ve 17 Nisan'da tutuklanan öğretmen Gökhan H. (34) hakkında Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açıldı. Örgütün gizli haberleşme ağı olan ‘Bylock’ kullandığı iddia edilen öğretmen Gökhan H., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Bugünkü davanın son duruşmasında kendini savunan Gökhan H., “Hiçbir örgüte üye olmadım. Öğrencilerime vatan sevgisini aşılayan biriyim. Telefonuma ‘Bylock’ yüklemedim ve bu programı da kullanmadım. Beraatımı istiyorum” dedi.Mahkeme heyeti, toplanan deliller doğrultusunda Gökhan H.'yi “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Samsun'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme ağı ‘Bylock’ kullandığı gerekçesiyle infaz koruma memuruna 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Samsun Kapalı Cezaevinde görevli infaz koruma memuru Serdar A. (29) hakkında Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan dava açıldı. Örgütün gizli haberleşme ağı olan ‘Bylock’ kullandığı tespit edilen ve tutuksuz yargılanan Serdar A.'nın yargılanması bugün sona erdi. Kendini savunan Serdar A. hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, “Kimse Yok Mu Derneğine kurban bağışım doğrudur. Bu bağışı makbuz karşılığı yaptım. Flaş bellekteki Fetullah Gülen'in ses kaydı ise bu adamı bize hoca diye lanse ettiler. Sadece dini sohbetler içeriyor. Örgütsel bir yanı yok. İçindekileri de dinlemedim. ‘Bylock’u kabul etmem mümkün değil. Suçsuzum, beraatıma karar verilsin” dedi.Mahkeme heyeti Serdar A.'yı cep telefonundan farklı adreslerde ‘Bylock’ ile yazışmalar yaptığı gerekçesiyle “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı ve yurt dışına çıkış yasağı getirdi.

Son Güncelleme: 11.09.2017 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.