Samsun'da FETÖ'den 6 tutuklama, 11 adli kontrol

Samsun'de FETÖ'den gözaltına alınan 19 kişiden 2'si savcı tarafından serbest bırakılırken 6 kişi ise tutuklandı.11 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

15 Ağustos 2017 Salı 08:52
Samsun'da FETÖ'den 6 tutuklama, 11 adli kontrol

 Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY kapsamında Samsun ve ilçeleri ile Sinop'u kapsayan eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, aralarında örgütün gizli haberleşme sistemi “Bylock” kullandıkları ve Bank Asya'da katılım hesaplarının bulunduğu ileri sürülen kamudan ihraç edilmiş memurlar, kapatılan Sakarya Dershanesi ile Feza Okulları çalışanları ve esnaf ile öğrencilerden oluşan toplam 27 kişi gözaltına alınmıştı. Polisteki sorguları tamamlanan 8 kişi cuma günü sevk edildikleri Samsun Adliyesinde çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
KOM Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan 9'u bayan 19 kişi de bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Savcıya ifade veren 2 kişi serbest bırakılırken, nöbetçi mahkemeye sevk edilen 6 kişi tutuklandı, 11 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.