Samsun'da FETÖ’den tutuklu eski Garnizon Komutanı Eken’in yargılanması

Samsun’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile ’terör örgütü üyesi olmak’ suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan ve tutuklu bulunan Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken’in yargılanmasına devam edildi. 

30 Eylül 2017 Cumartesi 10:47
Samsun'da FETÖ’den tutuklu eski Garnizon Komutanı Eken’in yargılanması

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken gözaltına alınmış ve 17 Temmuz'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Eken'in Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına bugün devam edildi. Bafra T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Mehmet Şükrü Eken, duruşmaya bulunduğu cezaevinde SEGBİS ile görüntülü olarak katıldı. Mahkeme heyeti söz konusu davanın Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Yurtta Sulh Davası ile birleştirilmesi için dava dosyasının Yargıtay'a gönderilmesine karar verdi. Samsun'da görülen davanın Ankara'daki sıkı yönetim komutanlığının yargılandığı Yurtta Sulh Devası ile mi birleştirileceği, yoksa Samsun'da mı görüleceğine Yargıtay'ın karar vereceği öğrenildi. Duruşma söz konusu kararın beklenmesi için ertelendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.