Samsun'da içkili restorandaki cinayet ve yaralamaya 12,5 yıl hapis

Samsun’da içkili bir restoranda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1’i ağır 3 kişinin de yaralandığı olayla ilgili görülen davada cinayet sanığı müzisyen, 1 kişiyi öldürmek ve 1 kişiyi de öldürmeye teşebbüs suçundan toplam 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

13 Aralık 2017 Çarşamba 14:53
Samsun'da içkili restorandaki cinayet ve yaralamaya 12,5 yıl hapis

 Samsun’un İlkadım ilçesi Kılıçdede Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan restoranda 3 Şubat'ta restoran sahibi ve aynı zamanda restoranda müzisyen olan Mustafa Kemal Yüksel (36) ve babası Sabit Yüksel (54) ile Kemal Özenç (38) ve ağabeyi Mustafa Özenç (43) arasında kavga çıktı. Kavga sırasında kardeşler ve çalışanlar sopayla restoran sahibi baba-oğlu darp etti. Bu sırada Mustafa Kemal Yüksel, pompalı tüfekle ateş açarak Özenç kardeşleri yaraladı. Tüfekle ve darp sonucu yaralanan Kemal Özenç ve Mustafa Özenç, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Darp sonucu yaralanan Mustafa Kemal Yüksel ambulansla Gazi Devlet Hastanesine, yine darp sonucu yaralanan babası Sabit Yüksel ise ambulansla özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ağır yaralanan Kemal Özenç yapılan müdahalelere rağmen hastanede hayatını kaybetti. 

Hastanedeki tedavileri tamamlanan Mustafa Kemal Yüksel ve babası Sabit Yüksel, Samsun Emniyet Müdürlüğü Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı. Mustafa Kemal Yüksel tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevine gönderilirken, babası Sabit Yüksel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Baba-oğul ve iş yeri çalışanları ile ölen şahsın olayda yaralanan kardeşi Mustafa Özenç hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. 
Bugün görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanık Mustafa Kemal Yüksel, "Bu olayın bu şekilde olmasının tek sebebi Mustafa Özenç'tir. Saldırı Mustafa Özenç'ten kaynaklandı. Babam ve elamanlarımız dayak yedi. Kendimizi savunduk. Bir insan, karşısında babası dayak yerken ne yapabilir ki?" dedi.

Baba Sabit Yüksel ise "Ben ölümden döndüm. Olay Mustafa Özenç'ten kaynaklanıyor. Ya biz ölecektik. Kendimizi savunduk" diye konuştu.
Mahkeme heyeti Mustafa Kemal Yüksel'i Kemal Özenç'i öldürmekten tahrik indirimlerini de uygulayarak 10 yıl, Mustafa Özenç'i öldürmeye teşebbüs suçundan da yine tahrik indirimlerini uygulayarak 2 yıl 6 ay olmak üzere toplam 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Baba Sabit Yüksel ile 2 iş yeri çalışanı ise Mustafa Özenç'e yönelik darp suçundan 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Mustafa Özenç ise toplam 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.