Samsun'da savcıya FETÖ'den 6 yıl 3 ay hapis

Samsun'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock kullandığı tespit edilen ve tutuklanan savcı yargılandığı mahkeme tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

20 Aralık 2017 Çarşamba 15:53
Samsun'da savcıya FETÖ'den 6 yıl 3 ay hapis

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Çorum savcısı olarak görev yaparken meslekten ihraç edilen ve tutuklanan İlhan Ocak'ın Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması sona erdi. Bugün görülen davanın son duruşmasına tutuklu bulunduğu Bolu T Tipi Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile görüntülü olarak katılan İlhan Ocak, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatini talep etti. 
Mahkeme, İlhan Ocak'ı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırarak tutukluluk süresini göz önünde bulundurup yurt dışına çıkış yasağı uygulanması şartıyla tahliyesine karar verdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.