Trabzon’da dehşet dolu dakikalar

Trabzon Havalimanı’nda yolcu uçağı pistten çıkması sonucu uçak içerisindeki yolcular panik yaşadı. İşte o görüntüler.

14 Ocak 2018 Pazar 12:25

Haber Linki – AnkaraTrabzon seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait PC8622 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, dün gece 23.30 sırasında Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada yağmur nedeniyle ıslak zeminde pist başında manevra yaparken, henüz belirlenemeyen nedenle kontrolden çıktı. Pist kenarındaki toprak yığınına girdi.

Toprak zemine saplanan uçak nedeniyle Trabzon Havalimanı bir müddet iniş kalkışlara tamamen kapatıldı. Olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Uçağın alev alma ihtimaline karşı itfaiye ekipleri soğutma çalışmasına başladı. Bu esnada uçak içerisinde bulunan 162 yolcu panik yaşadı. Yolcular panik içerisinde uçağı tahliye etmeye çalışırken, uçakta ölü ya da yaralının olmadığı bildirildi.

VALİ YAVUZ: “ÖLEN YA DA YARALANAN YOK”

Mürettebat ve yolcuların sağlıklı bir şekilde tahliye edildiğini belirten Trabzon Valisi Yücel Yavuz, “Trabzon-Ankara seferini yapan, özel bir havayoluna ait uçak, iniş yaptıktan sonra pist başına ilerlediği sırada henüz bilinmeyen nedenle pistten çıktı. Olayda ölen ya da yaralanan yok. Uçağın 162 yolcusu ve mürettebatı sağlıklı bir şekilde tahliye edildi. Havalimanını sabah saat 8’e kadar uçak trafiğe kapatıldı” dedi.

11 YOLCU HASTANEYE KALDIRILDI

Öte yandan uçakta bulunan 162 yolcudan 11’i tedbir amaçlı ambulanslarla Trabzon’daki çeşitli hastanelere kaldırıldığı öğrenildi. Yolcuların ciddi yaralanmaları veya sağlık sorunlarının olmadığı ancak talepleri üzerine hastanelere kaldırıldıkları bildirildi.

YOLCULAR O KORKU DOLU ANLARI ANLATTI

Ankara'dan Trabzon'a dönüşte Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkan Pegasus Havayolları'na ait uçakta yolcu olarak bulunan yolcular panik anlarını ve yaşadıkları o korku dolu anları anlattılar. Uçağın büyük bir gürültüyle pistten çıkmasının ardından uçağın içini keskin bir yakıt kokusunun sardığını belirten yolcular "Yaklaşık 20 dakika uçağın içinden çıkmayı bekledik. Uçağın içerisini keskin bir yakıt kokusu sarmaya başladı. İlk aklıma gelen acaba uçak ne zaman yanacak veya patlayacak oldu. Uzun süre bu korkuyu yaşadık. Yakıt deposunun alev alarak uçağın yanacağını, patlayacağını düşündüm. Allah korudu" ifadelerini kulandılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.