Çorum'da Şampiyon'u alana koç hediye

Çorum’da, ‘Şampiyon’ adı verilen 2,1 tonluk kurbanlık boğa ikinci el otomobil fiyatına satışa sunulurken Şampiyon’u alan kişiye koç hediye edilecek.

10 Ağustos 2017 Perşembe 10:36
Çorum'da Şampiyon'u alana koç hediye

Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Boğaziçi köyünde besicilik yapan Garip Kaya tarafından yetiştirilen boğa, ağırlığıyla dikkati çekerken çiftlikte bulunan özel bir bölümde yetiştirilen Şampiyon’un yeminden suyuna her şeyiyle bir çalışan özel ilgileniyor.

Kurban Bayramı için 35 bin TL'den görücüye çıkan ‘Şampiyon’u alacak olan kişiye sahibi ayrıca bir adette koç hediye edecek. Şampiyon ile özel olarak ilgilenen Garip Kaya, yaklaşık iki yıl önce yurt dışından ithal ettikleri hayvanlarla birlikte boğa'yı Çorum’a getirdiklerini söyleyerek Şampiyon’un geldiğinde canlı ağırlığının yaklaşık 300 kilo civarında olduğunu dile getirdi. Kara, “2 yıl geçti. Gelişiminin çok farklı olduğunu gözlemledik kesmeye kıyamadık. Özel bir yere aldık. Personelimizin birisi özel olarak Şampiyon’la ilgileniyor” dedi.

Şampiyon’un beslenmesine özel önem verdiğini belirten Garip Kaya, çoğnlukla arpa ezmesi ile yonca yedirdiği kurbanlığa zaman zaman da sanayi yemi yedirdiğini söyledi. Şampiyon’a kurban için iyi bir alıcı beklediklerini anlatan Kaya, “Bu özel hayvana özel bir alıcı bekliyoruz. Şampiyonu alana koç hediye edeceğiz. Çorum’da iddialıyız. Şampiyon’la şampiyonluk bizde kalacak. Şampiyonluğumuzu önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz. Bu iş bizim işimiz. Şampiyonluklar inşallah bundan sonra bizimle gidecek” ifadelerini kullandı.
Geçen günlerde tartımını yaptırdıkları şampiyonun ağırlığının 2 ton olduğunu, şuan ki ağırlığının ise 2 tonun üzerine çıktığını anlatan Murat Kesen, “Şampiyon’un alıcılarını bekliyoruz. 35 bin lirayı veren Şampiyon’u götürür” diye konuştu.

Son Güncelleme: 10.08.2017 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.