100 Kiloluk Altın Parayı Çalan Ailenin 77 Evine El Konuldu

Almanya'da polis, 100 kiloluk dev bir altın paranın çalınması dahil pek çok suça karışan Lübnanlı bir aileye ait 77 eve el koydu.

Haberlinki
Haberlinki
21 Temmuz 2018 Cumartesi 14:51
100 Kiloluk Altın Parayı Çalan Ailenin 77 Evine El Konuldu

Alman polisi 100 kiloluk dev altını çalmakla suçlanan ailenin 77 evine el koyarken polisin baskınlarında üç kişi gözaltına alındı. Ancak Mart 2017'de Berlin'deki Bode müzesinden çalınan ve 3,7 milyon euro değerinde olduğu belirtilen "Büyük Çınar Yaprağı" adlı 24 ayar altın para bulunamadı.

DEV ALTIN ERİTİLMİŞ OLABİLİR

Altının eritilerek satılmış olabileceğinden endişe ediliyor. Polisin el koyduğu ev ve bahçelerin değerinin 10 milyon euro olduğu belirtiliyor.

PARALARLA EVLER ALDILAR

Alman savcılar, aile üyelerinin bu evleri soygun parasıyla aldıklarını düşünüyor. Alman yasaları uyarınca Lübnanlı ailenin kimlikleri açıklanmadı. Resmi belgelerde ailenin adı sadece "R" olarak geçiyor.

YENİ KANUNLA MÜLKLERE EL KONULABİLİYOR

Ülkede geçen yıl, kara para aklamayla mücadele için çıkarılan bir yasa kapsamında polis suç yoluyla elde edildiği düşünülen mülklere ev koyabiliyor.

Aile üyelerinin cinayet, şantaj, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı suçlarına karıştığı öne sürülüyor.

haberler.com

Anahtar Kelimeler:
AlmanyaALTINHaberlinki
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.