ABD Afrin harekâtında ağzındaki baklayı çıkardı!

ABD bir yandan Suriye'de hayata geçirmediği 'güvenli hat'tı uzun süredir bu konuda ısrar eden Türkiye’ye önerirken, diğer yandan da Ankara'nın Afrin'den çekilmesini tercih edeceğini açıkladı.ABD'nin güvenli bölge teklifine yanıt veren Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "ABD'nin bu noktaya gelmesi önemli. Ancak Türkiye ile ABD arasında güvensizlik var. ABD'nin söyledikleri başka icraatları başka oluyor"dedi.

25 Ocak 2018 Perşembe 15:11
ABD Afrin harekâtında ağzındaki baklayı çıkardı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Milli Güvenlik Danışmanı Thomas Bossert, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda Zeytin Dalı Harekâtı'nı değerlendirdi. Türkiye'nin YPG'li teröristlerle çatışmamasını isteyen Bossert, Ankara’nın Afrin’den çekilerek çatışmadan uzak kalmasını tercih edeceklerini söyledi.

ABD’nin askeri danışmanlarının bölgede olduğunu belirten Trump'ın danışmanı, "Herhangi bir yanlış anlaşılma ve hesaplamanın ağır sonuçları olabilir" dedi.

'Güvenli hat' bilmecesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'nın başkenti Paris'te görüştüğü ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'dan gelen yeni öneriyi dün açıklamıştı. Çavuşoğlu'nun verdiği bilgiye göre; Washington yönetimi, Ankara'ya Suriye'nin kuzeyinde 30 kilometrelik güvenli bir hat önerdi.

Çavuşoğlu daha sonra da, PKK/PYD/YPG'li teröristlere DAEŞ’le mücadele gerekçesiyle silah veren ABD’yle güven ilişkisi yeniden kurulana kadar, bu konuların tartışılmasının doğru olmayacağını vurguladı.

Dünya kamuoyunun merakla beklediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki Zeytin Dalı harekâtına ilişkin görüşme dün akşam gerçekleşmişti

BOZDAĞ:TÜRKİYE İLE ABD ARASINDA GÜVENSİZLİK VAR 

ABD'nin güvenli bölge önerisine yanıt veren Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "ABD'nin bu noktaya gelmesi önemli. Ancak Türkiye ile ABD arasında güvensizlik var. ABD'nin söyledikleri başka icraatleri başka oluyor. ABD'nin söyledikleri sahada yankılanmıyor.Güvenli bölge, ayrıca konuşulacak bir konudur. Zeytin Dalı Harekatı'nın  durdurulması veya noktalanması için konuşulacak bir konu değildir" dedi.

Kaynak:Milliyet

Anahtar Kelimeler:
SamsunAbdAfrinHaber Linki
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.