ABD’DE ‘ 2017 Yılın Tabancası Ödülü ’ Canik55 'e verildi

TÜRKİYE’DE savunma sanayinin önde gelen kuruluşlarından Samsun Yurt Savunma (SYS) Şirketi, Samsun tesislerinde ürettiği Canik TP9Fx modeli ile ABD’de '2017 Yılın Tabancası' ödülünü kazandığını duyurdu.

15 Ağustos 2017 Salı 10:01
ABD’DE ‘ 2017 Yılın Tabancası Ödülü ’ Canik55 'e verildi

Türkiye’nin tabanca ihracatının yaklaşık yüzde 70’ini gerçekleştiren Samsun Yurt Savunma (SYS) Şirketi, ABD’de bu yıl ikincisi 20-22 Temmuz 2017 tarihlerinde düzenlenen 'Yılın Ateşli Silahlar Endüstrisi Takım Yarışması ve Ateşli Silahlar Endüstrisi Tercih Ödülleri' (Annual Firearms Industry Team Challenge and Firearms Industry Choice Awards) etkinliğinden ödülle döndüğünü açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada, etkinlik kapsamında düzenlenen yarışmaya tüm kategorilerde 98 şirketin katıldığı belirtildi. Yarışmaya katılan şirketlerin ürünleri;üreticilerden son kullanıcılara, güvenlik memurlarından (asker/polis) satış temsilcilerine ve atıcılara kadar endüstrinin her kademesinden isimlerin oluşturduğu bağımsız jüri üyeleri tarafından değerlendirildiği bildirildi.  Jüri tarafından yapılan 28 saatlik değerlendirmede, ürünlerin teknik özellikleri, performansları, sunumları ve fiyatlarının dikkate alındığı dile getirildi.  

Tabanca kategorisinde son değerlendirmeye Canik, Glock, Springfield, H&K ve Sig Sauer olmak üzere beş şirket kalırken, SYS Şirketi tarafından üretilen Canik TP9SFx modeli, 2017 Yılın Tabancası (Handgun of theYear) Ödülüne layık görüldüğü ifade edildi.

Açıklamanın devamında ise, Samsun Yurt Savunma (SYS) Şirketinin, 2000 yılından bu yana Samsun’daki tesislerinde Canik markası altında yarı-otomatik tabanca üretiminin yanı sıra roket ve füze sistemleri ve havacılık üretimi de yaptığı aktarıldı. Türkiye’nin tabanca ihracatının yaklaşık yüzde 70’ini tek başına gerçekleştirdiği ifade edilen şirketin, 2016 yılı verilerine göre, ABD’ye tabanca ihracatında dünyada sekizinci marka konumunda bulunuyor.SYS, son üç yıldır Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından organize edilen 'Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 100 firması' programında yer alan tek savunma sanayi şirketi unvanına da sahip olduğunu belirtti.

Son Güncelleme: 15.08.2017 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.