Esed rejimi katliamlara devam ediyor

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ablukasındaki Doğu Guta bölgesine düzenlenen hava ve kara saldırılarında 7 sivil yaşamını yitirdi.

Haberlinki
Haberlinki
02 Şubat 2018 Cuma 18:31
Esed rejimi katliamlara devam ediyor

Doğu Guta'daki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Esed rejimine bağlı güçler, Doğu Guta'nın Duma ve Haresta ilçeleri ile Beyt Sava, Misraba, Sakba, Arbin, Merc, Cisrin, Kefer Batna ve Hammuriye beldelerine yoğun hava ve kara saldırıları düzenledi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarına göre, rejim güçlerinin Arbin beldesine hava saldırılarında 3 sivil yaşamını yitirdi.

Rejim güçlerinin misket bombası yüklü roket saldırılarında ise Hammuriye ve Duma'da 4 sivil can verdi.

Sivil Savunma ekipleri, rejimin aralıksız devam eden saldırıları sonucu hedef alınan bölgelerde arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Çok sayıda yaralı çevredeki sağlık merkezlerinde tedavi altına alındı.

Sivil Savunma ekiplerinin Doğu Guta'ya ilişkin 2017 yılı raporunda, Esed rejiminin ablukasındaki Doğu Guta'ya geçen yıl düzenlenen saldırılarda 12'si sivil savunma görevlisi toplam bin 337 sivilin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta'da yarısı çocuk yaklaşık 400 bin sivil yaşıyor.

Doğu Guta, Astana anlaşmalarında çatışmasızlık bölgesi ilan edilmesine karşın Rusya'nın garantörlüğünü üstlendiği rejim, geçen yılın nisan ayından itibaren bölgeye yönelik ablukasını yoğunlaştırdı.

İnsani krizin derinleştiği bölgede, 600'den fazlası acil, binlerce sivil hasta tahliye edilmeyi bekliyor. Hastalardan bir çoğu çocuk veya ileri evre kanserli. Doğu Gutalı çok sayıda bebek ve çocuk da açlık ve ilaçsızlığa karşı verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Kaynak:Haber7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.