İsrail askerleri ateş açtı... Ölü ve yaralılar var

ABD Başkanı Donald Trump'ın dünyanın karşı çıkmasına rağmen ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıma kararı bugün uygulamaya koyuluyor. İsrail'in Kudüs kentinde yapılacak tören ve kutlamalar nedeniyle güvenlik alarmı verildi. Çoğu Avrupa ülkesi dünyayı öfkelendiren tören için Kudüs'e temsilci göndermeyerek net bir mesaj verirken, Filistinliler bugün kapsamlı protesto yürüyüşleri düzenliyor. İsrail askerinin ateş açması sonucu Gazze'de 16 kişinin hayatını kaybettiği ve 93 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Haberlinki
Haberlinki
14 Mayıs 2018 Pazartesi 14:22
İsrail askerleri ateş açtı... Ölü ve yaralılar var

İşte dakika dakika gelişmeler:

13:57: Gazze'de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu ölü sayısı 16'ya yükseldi. 

13:50: Rus hükümeti, Kudüs'te ABD Büyükelçiliği açılmasının Ortadoğu'daki gerilimi artıracağından endişe ettiğini açıkladı. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rus hükümetinin Kudüs'te Amerikan büyükelçili açılmasının bölge genelinde gerginliğin artmasına yol açabileceği kaygısı duyup duymadığını soran gazetecilere, "Evet, bu tür endişelerimiz var" yanıtını verdi.

13:28: İngiltere Başbakanı Theresa May, ABD'nin Kudüs kararına karşı olduklarını hatırlatarak, 'İngiltere'nin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşımak gibi bir planı yoktur' ifadesini kullandı. 

13:20: İsrail askerleri, Filistinlilerin işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde düzenlediği gösterilere müdahale etti. Doğu Kudüs ile Batı Şeria arasındaki Kalendiya askeri kontrol noktası yakınında toplanan bir grup Filistinliye İsrail askerleri gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. 
Filistinli göstericiler de İsrail askerlerinin müdahalesine taşla karşılık verdi. Kalendiya kontrol noktasındaki olaylarda şu ana kadar yaralananın olmadığı bildirildi. İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın El Halil ve Beytüllahim şehirlerinde de düzenlenen gösterilere müdahale ettiği belirtildi.

Kaynak:Hürriyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.