Rus yetkili açıkladı... Türkiye'den kritik istihbarat!

Rusya Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksander Bortnikov, Türkiye’deki meslektaşlarının verdiği istihbarat sayesinde Rusya’da ciddi bir terör saldırısının önlendiğini duyurdu.

Haberlinki
Haberlinki
04 Nisan 2018 Çarşamba 11:56
Rus yetkili açıkladı... Türkiye'den kritik istihbarat!

Moskova’da düzenlenen Uluslararası Güvenlik Konferansında konuşan FSB Başkanı Bortnikov, “Günümüzde Rusya ile batı ve özellikle ABD ile aramızdaki ilişkilerin ne durumda olduğunu biliyorsunuz. Buna rağmen istihbarat servisleri arasındaki terörle mücadele işbirliği övgüye layık. Yeni yıldan hemen önce Amerikan tarafının verdiği bilgiler sayesinde Rusya’nın St. Petersburg şehrinde eylem hazırlayan terörist yakalandı. İkinci işbirliği örneği ise Türk meslektaşlarımızla. Onlardan aldığımız bilgiler sayesinde Rusya’da çok sayıda masum insanın canına kıyacak saldırı önlendi” ifadelerini kullandı.

Türkiye’den Rus tarafına iletilen terör saldırısı istihbaratının içeriği hakkında detaya girmeyen Bortnikov, “Geçtiğimiz yıl dünya çapında bin 600 terörist saldırısı düzenlenmiştir. Rusya’da 25 terör eyleminin önüne geçilmiştir. 4 saldırı ise önlenemedi. Rusya ve dünya çapındaki terör eylemlerinin yarısı ise yakından tanıdığımız DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı” dedi.

Kaynak:Milliyet

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.